ΑΘΗΝΑ
16:45
|
25.04.2024
Οι αποκαλύψεις 21χρονου, σπουδαστή της Σχολής Σχεδίου Πάρσονς της Νέας Υόρκης, στο BBC.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωπος με μία ακόμα καταγγελία για σεξουαλική επίθεση βρίσκεται ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας, Αλεξάντερ Γουάνγκ. Ο 21χρονος Κίτον Μπάλεν, σπουδαστή της Σχολής Σχεδίου Πάρσονς στη Νέα Υόρκη, βγήκε στο δελτίο ειδήσεων του BBC και κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον κ. Γουάνγκ σε κλαμπ το 2019.

Η νέα μαρτυρία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καταγγελιών σε βάρος του σχεδιαστή μόδας. Συγκριμένα η γνωστή δικηγόρος Λίσα Μπλουμ ανακοίνωσε προσφάτως ότι έχει αναλάβει τις υποθέσεις 11 ανδρών, οι οποίοι κατηγορούν τον κ. Γουάνγκ για σεξουαλικές επιθέσεις, κακοποιήσεις και άσεμνες συμπεριφορές. Ο ίδιος ο σχεδιαστής αρνείται όλες τις σε βάρος του κατηγορίες.

“Πάγωσα”

Ο Κίτον Μπάλεν, ο οποίος ήταν 20 ετών όταν συνέβη το περιστατικό που κατήγγειλε, δήλωσε στο BBC ότι στις 24 Αυγούστου του 2019 ήταν με έναν φίλο του στο κλαμπ Fishbowl της Νέας Υόρκης όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον Αλεξάντερ Γουάνγκ. Ήταν 11:30 η ώρα το βράδυ, είπε. Πρόσθεσε ότι αρχικά και οι τρεις μιλούσαν για τις εμπειρίες τους από τη Σχολή Σχεδίου Πάρσονς. Στη συνέχεια ο Γουάνγκ κάλεσε τους δύο νεαρούς στο τραπέζι του στο κλαμπ, τους κέρασε ποτά και κατέληξαν στην πίστα να χορεύουν. Η σεξουαλική επίθεση σύμφωνα με τον 21χρονο συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες. “Τελείως ξαφνικά κατέβασε το φερμουάρ, έβαλε τα χέρια του μέσα στο παντελόνι μου και άρχισε να με χαϊδεύει στη γενετήσια περιοχή μπροστά σε όλο τον κόσμο. Πάγωσα στην κυριολεξία”, διηγείται ο 21χρονος και συνεχίζει, “στη συνέχεια μου πρότεινε να πάμε στο σπίτι του. Αισθάνθηκα παράξενα και απομακρύνθηκα από την όλη η κατάσταση όσο πιο γρήγορα μπορούσα”.

Ο Πολ Τουίντ, ένας εκ των συνηγόρων του Αλεξάντερ Γουάνγκ, δήλωσε ότι αναμένει το υλικό που έχει καταγραφεί από την κάμερα κλειστού κυκλώματος του κλαμπ εκείνο το βράδυ. Πρόσθεσε πως ο πελάτης είναι βέβαιος πως μπορεί να αντικρούσει την εν λόγω καταγγελία.

Ο Κίτον Μπάλεν εξήγησε ότι ο λόγος που καταγγέλλει τον Γουάνγκ είναι για να στηρίξει όλα τα άτομα που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για την κακοποίηση που βίωσαν από τον σχεδιαστή μόδας και σήμερα αποκαλούνται από πολλούς “ψεύτες”. Διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη γιατί δεν θέλει να αποκαλυφθεί το πρόσωπό του.

Το μοντέλο και η πρώτη καταγγελία

Το μοντέλο Όουεν Μούνεϊ ήταν το πρώτο άτομο που κατηγόρησε για ανάρμοστη συμπεριφορά τον σχεδιαστή. Και με το μοντέλο το περιστατικό συνέβη σε κλαμπ της Νέας Υόρκης το 2017 και η αποκάλυψη αυτή οδήγησε σε κύμα καταγγελιών εναντίον του διάσημου σχεδιαστή. Πολλοί παρόμοιοι ισχυρισμοί υποβλήθηκαν και κοινοποιήθηκαν ανώνυμα από το @shitmodelmanagement, λογαριασμό στο Instagram αφιερωμένο στη δημοσίευση περιστατικών εκμετάλλευσης στον χώρο της βιομηχανίας της μόδας. Οι ισχυρισμοί ενισχύθηκαν αργότερα από τον λογαριασμό Diet Prada Instagram.

Αν και ο Όουεν Μούνεϊ δεν ανέφερε όνομα έκανε λόγο για “πολύ διάσημο σχεδιαστή μόδας” και σύντομα οι ισχυρισμοί συνδέθηκαν με τον γεννημένο στο Σαν Φρανσίσκο, από γονείς από την Ταϊβάν, σχεδιαστή μόδας. Οι συζητήσεις γύρω από το θέμα είχαν από τότε σε μεγάλο βαθμό σταματήσει.

Τα 11 άτομα που εκπροσωπούνται από τη δικηγόρο Λίσα Μπλουμπροτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Εκτός από τον Ντέιβιντ Κάσαβαντ, στιλίστα και υπεύθυνο αρχείου μόδας από τη Νέα Υόρκη που σε δηλώσεις του στους New York Times υποστήριξε ότι σχεδιαστής μόδας τον πλησίασε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μπρούκλιν τον Ιανουάριο του 2017 και του έβγαλε τα ρούχα.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα