ΑΘΗΝΑ
01:33
|
08.09.2024
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισής του Δ. Κουφοντίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αίτημα να ληφθούν όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισής του καθώς απειλείται η ζωή του μετά από 48 ημέρες απεργίας πείνας και δίψας.

“Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό” αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση ενώνοντας τη φωνή της με χίλιες υπογραφές δικηγόρων και νομικών που τονίζουν πως “το κράτος δικαίου ισχύει για όλους, δεν είναι a la carte”.

“Τα εγκλήματα που διέπραξε (σ.σ. ο Δημήτρης Κουφοντίνας) καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση” επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

“Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού” καταλήγει.

Συγκλονιστική είναι η ανταπόκριση ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, του πολιτισμού, της δημοσιογραφίας, των δικηγόρων και νομικών υπέρ της άμεσης ικανοποίησης του δίκαιου αιτήματος του απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα που στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Προστασία του Πολίτη. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας εξέδωσε διαταγή με την οποία ζητά τη χορήγηση όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων για να σωθεί η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται ο Δ. Κουφοντίνας, διαβεβαίωσαν τη δικηγόρο του ότι προς το παρόν ο κρατούμενος έχει τις αισθήσεις του, αλλά ακόμη και εάν διακόψει μόνος του την απεργία πείνας (διανύει την 48η ημέρα) θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση της υγείας του και θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για αποκατάστασή του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη ζητώντας απλώς να εφαρμοστεί και γι αυτόν ο νόμος.

“Τα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα πρέπει να γίνουν δεκτά τώρα, για να μη δοκιμαστεί περισσότερο η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά και για να διασωθεί η ευαισθησία και η τιμή της κοινωνίας μας που κινδυνεύει να χρεωθεί μια απευκταία εξέλιξη.

Γιατί σε τελική ανάλυση, όχι μόνο ο νομικός πολιτισμός αλλά και το ήθος μιας κοινωνίας κρίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις”, αναφέρει το κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών υπέρ του αιτήματος του κρατούμενου να επιστρέψει στο υπόγειο κελί του Κορυδαλλού όπου κρατήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που ο νόμος προβλέπει, και να σταματήσει ο πόλεμος που συνεχώς δέχεται.

Παραθέτουμε ολόκληρη την Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

“Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού.”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα