ΑΘΗΝΑ
02:48
|
18.04.2024
Η πρόεδρος του ΔΣ, ο αντιπρόεδρος και δύο άλλοι διευθυντές του φορέα διαχείρισης του ηλεκτρικού ρεύματος του Τέξας παραιτήθηκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κορυφαία διευθυντικά στελέχη του φορέα που διαχειρίζεται το ηλεκτρικό δίκτυο του Τέξας παραιτήθηκαν μαζικά χθες, Τρίτη, καθώς δέχονται πολλές επικρίσεις για την αποτυχία του συστήματος ηλεκτροδότησης της πολιτείας την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας της οποίας εκατομμύρια κάτοικοι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, ενώ καλούνται ταυτόχρονα να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς για κατανάλωση ρεύματος τεσσάρων με πέντε ημερών.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος και δύο άλλοι διευθυντές του φορέα διαχείρισης του ηλεκτρικού ρεύματος στην πολιτεία του Τέξας, Electric Reliability Council of Texas (ERCOT), παραιτήθηκαν και οι παραιτήσεις τους ισχύουν από σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας. «Παραιτούμαστε ώστε οι επικεφαλής της πολιτείας να μπορέσουν ελεύθερα να καθορίσουν την μελλοντική κατεύθυνση», έγραψαν η πρόεδρος Σάλι Τόλμπεργκ, ο αντιπρόεδρος Πίτερ Κράμτον και οι διευθυντές Τέρι Μπάλτζερ και Ρέιμοντ Χέπερ σε κοινή επιστολή παραίτησης.

Στο μεταξύ, λίγο περισσότεροι από 3,4 εκατομμύρια Τεξανοί σε 204 κομητείες εξακολουθούσαν χθες το βράδυ (τοπική ώρα) να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υδροδότηση(σε 7,9 εκατομμύρια ανθρώπους υπολογίζονται όσοι αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα μια μέρα νωρίτερα).

Υπενθυμίζεται πως φονική χειμωνιάτικη καταιγίδα προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα εκταταμένα μπλακάουτ σε όλο το Τέξας, μια πολιτεία ασυνήθιστη στο ακραίο ψύχος. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και κατά την κορύφωση του φαινομένου είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα