ΑΘΗΝΑ
02:26
|
01.12.2021
“Μια τέτοια κίνηση θα φέρει την Αθήνα σε ρήξη με την ΕΕ”, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας “The Times” αναφέρει ότι η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να διαχωρίσει τη θέση της από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ανοίξει τα σύνορά της στους εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες από τις αρχές Μαΐου.

“Βάσει των σχεδίων που συζητούνται στην Αθήνα, οι Βρετανοί επισκέπτες που θα μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν λάβει όλες τις δόσεις του εμβολίου θα έχουν το δικαίωμα εισόδου στη χώρα. Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης πρόγραμμα για τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων στα αεροδρόμια και των επαγγελματιών στον κλάδο του τουρισμού”, αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.  Μια τέτοια κίνηση, σχολιάζει το δημοσίευμα, θα φέρει την Ελλάδα σε σύγκρουση με την ΕΕ, η οποία εμμένει σε μια κοινή προσέγγιση για την επανεκκίνηση των μετακινήσεων εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Την περασμένη Δευτέρα πάντως, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οι απαγορεύσεις στα ταξίδια για διακοπές θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι τις 17 Μαΐου, εκτιμώντας ωστόσο ότι τα διαβατήρια εμβολιασμού είναι “κάτι που θα συμβεί” τελικά.

Από πλευράς Βρυξελλών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στην πρόσκληση προς τους ηγέτες για την αυριανή τηλεδιάσκεψη, είπε: “Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας για τον ορισμό μια κοινής προσέγγισης για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Τα περιοριστικά μέτρα για τα μη αναγκαία ταξίδια ίσως χρειάζονται ακόμη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι μια κίνηση σαν αυτή που αναφέρουν οι Times για την Ελλάδα θα παραβίαζε τους διεθνείς κανονισμούς υγείας που ορίζουν ότι δεν πρέπει να απαιτείται για τα διεθνή ταξίδια “κανένα υγειονομικό έγγραφο”, πέρα από αυτά που έχουν συμφωνηθεί από τον Οργανισμό. Ο ΠΟΥ δεν έχει αποκλείσει την έκδοση μιας τέτοιας οδηγίας στο μέλλον.

Πάντως το δημοσίευμα δεν μπορεί να θεωρηθεί αβάσιμο καθώς έρχεται μετά τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο BBC κατά τις οποίες είπε ότι “τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών αξιωματούχων είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να εξακριβώσουμε αν η εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα είναι εφικτή. Ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε κάποια λύση, τουλάχιστον ως προς την τεχνική πλευρά”. Επιπρόσθετα, διμερείς συζητήσεις για την αναθέρμανση του τουρισμού έγιναν και με το Ισραήλ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού εκεί.

Πηγή: The Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεγάλη επιχείρηση για εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων

Κοινή επιδρομή Ουγκάντας και Κονγκό κατά ισλαμιστών ανταρτών

Όταν ο Μητσοτάκης βάζει το χέρι του στις τσέπες των φτωχών ελέω πανδημίας

Στρατιώτης από το 301 ΕΒ: «Δεν έχει καμία δουλειά στα στρατόπεδά μας ο πρέσβης των ΗΠΑ»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα