ΑΘΗΝΑ
04:55
|
21.09.2024
«Όλοι οι Βρετανοί, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Όλοι οι Βρετανοί, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα. Για όσους θα έχουν εμβολιαστεί και θα διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό, δε θα απαιτείται περίοδος καραντίνας ούτε αρνητικό τεστ Covid-19 πριν από την πτήση», υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Μεγάλης Βρετανίας, στο ITV News.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «τόσο οι εμβολιασμοί, όσο και τα συνεχή rapid tests αλλά και τα PCR Tests, θα σταθούν ικανά να διαφοροποιήσουν αισθητά την κατάσταση σε σχέση με την περσινή χρονιά και να επαναφέρουν την κανονικότητα».

Tέλος, σε σχέση με τη Μεγάλη Βρετανία, ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι «οι επαφές μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είναι συνεχείς ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η δήλωση Θεοχάρη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “The Times”, όπου αναφερόταν ότι η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να διαχωρίσει τη θέση της από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ανοίξει τα σύνορά της μόνο στους εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες από τις αρχές Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Τουρισμού είχε επικριθεί έντονα για την περασμένη τουριστική περίοδο από την αντιπολίτευση, όταν του είχε καταλογιστεί ελλιπής στήριξη του εσωτερικού τουρισμού και ασυδοσία σε ότι αφορούσε τον έλεγχο των αφίξεων στην Ελλάδα από το εξωτερικό, γεγονός που εκτιμάται ότι συνέβαλε στην αύξηση των κρουσμάτων από το τέλος της θερινής περιόδου και έπειτα.

Πηγές: ITV News, Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόεδρος ψητοπωλών Αττικής: Το τυλιχτό σουβλάκι θα αγγίξει τα 5 ευρώ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

ΗΠΑ: Με shutdown απειλείται ξανά η κυβέρνηση

Στις ΗΠΑ η FED μείωσε το επιτόκιο 0,50%

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα