ΑΘΗΝΑ
11:45
|
19.04.2024
Αφορμή για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου έδωσαν οι πληροφορίες για απόπειρα πραξικοπήματος στην Αρμενία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η Τουρκία αντιτίθεται σε κάθε είδος πραξικοπήματος, ό,τι και να είναι αυτό” δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα σήμερα για κίνηση στρατιωτικών με στόχο την ανατροπή του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ο Πασινιάν χαρακτήρισε “απόπειρα πραξικοπήματος” την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) της χώρας ζητούσε την παραίτησή του, λίγες μέρες μετά την απόφαση του τελευταίου να αποπέμψει τον αναπληρωτή διοικητή του ΓΕΣ.

https://idsb.tmgrup.com.tr/ly/uploads/images/2021/02/25/95995.jpg

Τελικά με αυτά τα γεγονότα ως αφορμή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός προχώρησε σήμερα στην “καρατόμηση” και του αρχηγού του ΓΕΣ ενώ εντείνονται οι φωνές εναντίον του που ζητούν την παραίτησή του εν σχέση με την δυσμενή κατάληξη που είχε για τη χώρα η πρόσφατη σύρραξη με το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Νωρίτερα πάντως Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν εκφράσει “ανησυχία” για την κατάσταση στην Αρμενία, κάνοντας έκκληση για “ηρεμία”. Ο δε υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε πως η Μόσχα επιθυμεί την “ειρηνική διευθέτηση της κρίσης”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα