ΑΘΗΝΑ
16:44
|
16.05.2022
Την πιθανότητα νέων μέτρων στη Θεσσαλονίκη δεν απέκλεισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Με τους επιδημιολογικούς δείκτες να πιέζουν το σύστημα υγείας, αναμενόμενη θεωρείται πλέον η παράταση των περιοριστικών μέτρων. Οι αριθμοί των ημερών μας φρενάρουν”, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι τα μέτρα αποδίδουν μεν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο. Υποστήριξε ότι τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως, αλλά τα δύο μεταλλαγμένα στελέχη όμως ανατρέπουν όσα γνώριζαν οι ειδικοί καθώς οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.

Παρά τα εμπόδια που έχουν μπει στο σχεδιασμό για χαλάρωση των μέτρων, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ακόμη σκληρότερου λοκντάουν λέγοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πάντων. “Πρέπει αυτό που ζητούμε (από τους πολίτες), να μπορεί και να γίνει”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος και εκτίμησε ότι ενδέχεται να μην χρειαστεί άλλο λοκντάουν αν εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς όπως είπε τα κρούσματα στην πόλη δεν έχουν ουσιώδη διαφορά με της Αθήνας αναλογικά με τον πληθυσμό. Η Θεσσαλονίκη, τόνισε παρουσιάζει μια αύξηση μικρή αλλά σταθερή και δεν θα ήταν καλό όταν ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική να εισέρχεται σε πρόβλημα το δεύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηλιόπουλος: Το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής δυνάμωσε

Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς

Ρωσία: Συμφωνήθηκε εκεχειρία στο Azovstal ώστε να απομακρυνθούν οι τραυματίες Ουκρανοί

Σουηδία: «Πράσινο φως» από το κοινοβούλιο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα