ΑΘΗΝΑ
00:40
|
20.04.2024
Ο Γερμανός πολίτης φέρεται να διαβίβασε σχέδια του κτιρίου της Μπούντεσταγκ στις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γερμανική ομοσπονδιακή Εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος Γερμανού πολίτη, ο οποίος φέρεται να διαβίβασε σχέδια του κτιρίου της Μπούντεσταγκ, της γερμανικής Κάτω Βουλής, στις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας.

Ο άνδρας, που αναφέρθηκε μόνο ως Γενς Φ., εξασφάλισε αρχεία σε μορφή PDF με τα σχέδια του κτιρίου στη διάρκεια της εργασίας του για μια εταιρία που προσελήφθη για την συντήρηση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στα κτίρια της Μπούντεσταγκ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο της Εισαγγελίας.

Σύμφωνα πάντα με την Εισαγγελία, ο ύποπτος αποφάσισε το 2017 να διαβιβάσει τα σχέδια των κτιρίων στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Έστειλε μια συσκευή αποθήκευσης δεδομένων σε έναν υπάλληλο στη ρωσική πρεσβεία που εργαζόταν κυρίως για τις ρωσικές υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών GRU, ανέφερε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δράση των ρωσικών υπηρεσιών βρίσκεται στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών. Το 2016 οι γερμανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι τα συστήματα υπολογιστών της Μπούντεσταγκ είχαν δεχθεί επίθεση από Ρώσους χάκερ το προηγούμενο έτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα