ΑΘΗΝΑ
10:37
|
20.04.2024
H Ονδούρα να γίνεται η 36η χώρα στον κόσμο που εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο. Παρτίδες του εμβολίου έφτασαν και στην Γκάνα, μέσω του μηχανισμού COVAX.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), ανακοίνωσε την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή (Agencia de Regulación Sanitaria, ARSA) της Δημοκρατίας της Ονδούρας.

Το εμβόλιο καταχωρίστηκε με τη διαδικασία έγκρισης έκτακτης ανάγκης με την Ονδούρα να γίνεται η 36η χώρα στον κόσμο που εγκρίνει το Sputnik V. Το Sputnin V είναι ένα από τα τρία κορυφαία εμβόλια κορονoϊού στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των εγκρίσεων που εκδίδονται από κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με το RDIF.

“Το Sputnik V είναι ένα εμβόλιο για όλη την ανθρωπότητα και η έγκρισή του σε 36 χώρες αποδεικνύει τη σημαντική συμβολή του στην καταπολέμηση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ονδούρα προσχώρησε σήμερα σε μία σειρα κρατών στη Λατινική Αμερική εγκρίνοντας τη χρήση του Sputnik V και εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους συνεργάτες μας να προστατεύσουν τον πληθυσμό τους με ένα από τα καλύτερα εμβόλια στον κόσμο. “δήλωσε ο επικεφαλής του RDIF Κίριλ Ντμιτρίεφ.

Σημειώνεται ότι Sputnik V έχει ήδη εγκριθεί στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Σερβία, την Αλγερία, την Παλαιστίνη, τη Βενεζουέλα, την Παραγουάη, την Ονδούρα, το Τουρκμενιστάν, την Ουγγαρία, τα ΗΑΕ, το Ιράν, τη Δημοκρατία της Γουινέας, την Τυνησία, την Αρμενία, το Μεξικό, τη Νικαράγουα, τη Σερβία, τη Βοσνία, τον Λίβανο, τη Μιανμάρ, το Πακιστάν, τη Μογγολία, το Μπαχρέιν, το Μαυροβούνιο, τον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, την Γκαμπόν, τον Άγιο Μαρίνο, την Γκάνα, την Αίγυπτο και το Κιργιστάν.

Επιπλέον, η πρώτη παρτίδα δόσεων του ρωσικού εμβολίου, έφθασε στη Νικαράγουα, ενημέρωσε την Τετάρτη (24/2) η αντιπρόεδρος της χώρας, Ροσάριο Μουρίγιο, τονίζοντας ότι “το απόγευμα (Τετάρτη) λάβαμε με ευγνωμοσύνη μια δωρεά του εμβολίου SputnikV ως σύμβολο φιλίας από την Ομοσπονδία της Ρωσίας για τη Νικαράγουα”.

Η κα. Μουρίγιο εξέφρασε σε δήλωσή της στο κρατικό ραδιόφωνο την “ευγνωμοσύνη” της κυβέρνησης του κράτους της Λατινικής Αμερικής για την παράδοση της ποσότητας αυτής που αποτελεί, όπως είπε, “σύμβολο της φιλίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των κυβερνήσεων αλλά και των λαών” των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, που αμφισβητείται από την αντιπολίτευση και μη κυβερνητικές οργανώσεις, η Νικαράγουα έχει καταγράψει ως εδώ 173 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου περίπου 6.500 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Τέλος, παρτίδες του εμβολίου έφτασαν και στην Γκάνα, την Τετάρτη, μέσω του μηχανισμού COVAX που στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση παγκοσμίως στα εμβόλια.

Η διάθεση εμβολίων στην Γκάνα αποτελεί ορόσημο για τον COVAX, ο οποίος προσπαθεί να γεφυρώσει ένα πολιτικά ευαίσθητο χάσμα ανάμεσα στα εκατομμύρια των ανθρώπων που εμβολιάζονται κατά της COVID-19 στις πλουσιότερες χώρες και στους συγκριτικά λίγους που έχουν λάβει δόσεις εμβολίων σε λιγότερα ανεπτυγμένα μέρη του κόσμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα