ΑΘΗΝΑ
09:36
|
17.05.2022
Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκεται αυτήν την ώρα ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.

Η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε εκ μέρους του κ. Λιγνάδη ο συνήγορός του ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας αππορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης-ηθοποιός ζήτησε και έλαβε δύο προθεσμίες προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Μετά την απολογία επί της κατηγορίας για βιασμό, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου, αν δηλαδή θα τον κρίνουν προφυλακιστέο ή όχι.

Η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη είχε καταθέσει το αίτημα περί ακυρότητας της προδικασίας, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας, καθώς και ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Νωρίτερα δόθηκε στη δημοσιότητα το 27 σελίδων απολογητικό υπόμνημα του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος δηλώνει αθώος σε όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απετράπη πραξικόπημα υποκινούμενο από τη Δύση στο Μαλί

Απεργούν σήμερα ερευνητές και ερευνήτριες των ΑΕΙ

Λιβύη: Μάχες στην Τρίπολη μετά την άφιξη του διορισμένου πρωθυπουργού

Ουκρανία: Περίπου 260 στρατιωτικοί έφυγαν από τη χαλυβουργία Αζοφστάλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα