ΑΘΗΝΑ
06:18
|
08.05.2024
Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκεται αυτήν την ώρα ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.

Η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε εκ μέρους του κ. Λιγνάδη ο συνήγορός του ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας αππορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης-ηθοποιός ζήτησε και έλαβε δύο προθεσμίες προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Μετά την απολογία επί της κατηγορίας για βιασμό, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου, αν δηλαδή θα τον κρίνουν προφυλακιστέο ή όχι.

Η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη είχε καταθέσει το αίτημα περί ακυρότητας της προδικασίας, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας, καθώς και ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Νωρίτερα δόθηκε στη δημοσιότητα το 27 σελίδων απολογητικό υπόμνημα του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος δηλώνει αθώος σε όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα