ΑΘΗΝΑ
15:18
|
25.04.2024
«Δεν θα εργαστώ για ένα σύστημα ανίκανο να προσφέρει λύση σε κρίσιμες καταστάσεις όπως η ευημερία των παιδιών μας», δήλωσε ο υπουργός ΔΙκαιοσύνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Παναμά, Εντουάρντο Ουγιόα, παραιτήθηκε χθες την Τετάρτη από τη θέση του, θέλοντας να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις ατιμώρητες περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών στη χώρα του.

«Δεν θα εργαστώ για ένα σύστημα ανίκανο να προσφέρει λύση σε κρίσιμες καταστάσεις όπως η ευημερία των παιδιών μας», δήλωσε ο Ουγιόα.

Είχε προηγηθεί προ δύο εβδομάδων έκθεση του Κοινοβουλίου του Παναμά που έκανε γνωστό ότι τα παιδιά που ζούσαν σε 14 δημόσια καταφύγια προστασίας ανηλίκων ήταν θύματα σεξουαλικής, σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης. Αυτή η έκθεση περιέχει περιπτώσεις κακοποίησης που χρονολογούνται από το 2015.

«Οι κακοποιήσεις διαπράχθηκαν από τους ίδιους ανθρώπους που ήταν επικεφαλής των καταφυγίων. Υπήρχαν ακόμη και κορίτσια που απέβαλαν κατόπιν βιασμού από τις θρησκευτικές αρχές», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση της αρμόδιας επιτροπής του Κοινοβουλίου.

Τις αποκαλύψεις ακολούθησαν δεκάδες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα με κύριο αίτημα την μεταρρύθμιση του συστήματος πρόνοιας και την απομάκρυνση όλων των ιθυνόντων των ιδρυμάτων στα οποία σημειώθηκαν περιστατικά κακοποίησης.

Δέον να σημειωθεί ότι στον Παναμά, τα καταφύγια για παιδιά διαχειρίζονται επί του παρόντος μη κυβερνητικές οργανώσεις και ιδιωτικά ιδρύματα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς λαμβάνουν δημόσια κεφάλαια και πρέπει να εποπτεύονται από την Εθνική Γραμματεία Παιδιών, Εφήβων και Οικογένειας (SENNIAF).

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα