ΑΘΗΝΑ
11:23
|
03.05.2024
Σχεδόν το ένα τρίτο από τα παιδιά παραμένουν υπό κράτηση για περισσότερες από δύο ημέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες ασυνόδευτοι ανήλικοι κρατούνται στα σύνορα των ΗΠΑ περιμένοντας να προωθηθούν στο εσωτερικό, σύμφωνα με το AXIOS.

Σχεδόν το ένα τρίτο από τα παιδιά παραμένουν υπό κράτηση για περισσότερες από δύο ημέρες, εν μέσω αύξησης της απόπειρας διάβασης των συνόρων από ασυνόδευτους ανηλίκους.


Περίπου 700 ανήλικοι που διέσχισαν μόνοι τους τα σύνορα φθάνοντας στις ΗΠΑ κρατήθηκαν από τη Συνοριοφυλακή την Κυριακή (Border Patrol Custody) ανέφερε το Axios την Τετάρτη (24/2), επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο των τελωνείων και των αρχών προστασίας των συνόρων.

Μέχρι τότε, περίπου 200 παιδιά είχαν ήδη κρατηθεί για πάνω από 48 ώρες, ενώ εννέα από αυτά κρατήθηκαν για πάνω από 72 ώρες, το οποίο υπερβαίνει το ανώτατο όριο βάσει της Συμφωνίας Διακανονισμού Flores, η οποία ορίζει ότι η CBP δεν μπορεί να κρατήσει ανηλίκους για περισσότερες από τρεις ημέρες. Σύμφωνα με την ίδια συμφωνία, τα παιδιά που ζητούν άσυλο και τα οποία μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης (ICE) δεν μπορούν να παραμείνουν εκεί περισσότερες από 20 ημέρες κι αν παρέλθει το 20ημερο πρέπει να απελευθερωθούν.


Το σύστημα επεξεργασίας των αιτημάτων ασύλου αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερη πίεση λόγω της αύξησης των εισροών ανηλίκων προσφύγων. Τον Ιανουάριο, έφτασαν 5.707 παιδιά στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ, σχεδόν χίλια περισσότερα από ό, τι τον Δεκέμβριο του 2020. (4.855).

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική μετανάστευσης “μηδενικής ανοχής” της κυβέρνησης Τραμπ, πρόσφατα δέχτηκε πιέσεις για να ανοίξει ξανά μια μονάδα κράτησης ανηλίκων στο Carrizo Springs του Τέξας

Η κυβέρνηση του Μπάιντεν δικαιολόγησε την κίνηση χαρακτηρίζοντάς την “προσωρινή λύση σε περιόδους πανδημίας” και υποστήριξε ότι η μονάδα κράτησης του Τραμπ επαναλειτούργησε καθώς η υπηρεσία Μετεγκατάστασης Προσφύγων δεν μπορεί να στεγάσει τόσους αιτούντες άσυλο λόγω των περιορισμών του Covid-19.

Ωστόσο, η απόφαση Μπάιντεν έχει συγκριθεί με την πολιτική κακοποίησης των ανηλίκων προσφύγων του προκατόχου του και έχει επικριθεί από Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως η εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ (ΑΟΚ).

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα