ΑΘΗΝΑ
10:37
|
18.04.2024
Αμέσως μετά προσήλθαν στο κτίριο εννιά της Ευελπίδων οι πρώτοι μάρτυρες Ελένη Κούρκουλα και Διονύσης Παναγιωτάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τέσσερις ώρες η απολογία του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη στην ανακρίτρια, η οποία του υπέβαλε καταιγιστικά ερωτήσεις ώστε να εξηγήσει την βαριά κατηγορία που αντιμετωπίζει για κατά συρροή βιασμούς ανηλίκων.

Ο Λιγνάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες, επικαλέστηκε “άλλοθι” για τα εγκλήματα που του αποδίδονται και πρότεινε πέντε μάρτυρες για να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του, μεταξύ των οποίων είναι η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ελένη Κούρκουλα και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Actiοn24, Διονύσης Παναγιωτάκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σε δημοσιογράφους, ο Λιγνάδης απαντώντας σε ρωτήσεις για τις δύο καταγγελίες βιασμών, μία το 2010 στην Επίδαυρο και άλλη το 2015 στην Αθήνα, είπε πως δεν ήταν στον χώρο κατά τον χρόνο που περιγράφουν τα θύματα.

Οι καταθέσεις των πέντε μαρτύρων υπέρ του κατηγορουμένου αναμένεται να πραγματοποιηθούν ως αργά απόψε.

Νωρίτερα, απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη καθώς κρίθηκε ότι οι εισαγγελικές αρχές έπραξαν σωστά γιατί είναι ύποπτος να τελέσει μελλοντικά νέα αδικήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπέος: Αποκάλεσε «κοπρίτες» τους πολίτες και έκανε μηνύσεις

Συλλήψεις στη Γερμανία για υποψία κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

«Καλάθι του Νονού»: Από 22 Απριλίου έως 4 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα