ΑΘΗΝΑ
22:55
|
31.01.2023
Από πότε χρονολογείται η γνωριμία και ποιος από τους δύο λέει τελικά ψέματα;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα από τα πολλά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα για την υπόθεση Λιγνάδη, ακόμη και μετά από την χτεσινή συζήτηση στη Βουλή είναι από πότε χρονολογείται η γνωριμία Μητσοτάκη – Λιγνάδη.

Δεν είναι το κεντρικό, ασφαλώς, θέμα, οι αντιφατικές, ωστόσο δηλώσεις σχετικά με αυτό προβληματίζουν και εγείρουν ζήτημα αξιοπιστίας για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Στη συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στις 19 Φεβρουαρίου, είπε σχετικά: “Διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες ότι ο πρώην Διευθυντής του Εθνικού, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο Δημήτρης Λιγνάδης, είναι προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού, και του έκανε μάλιστα μαθήματα ορθοφωνίας. Ε, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τον κ. Λιγνάδη προσωπικά.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πως: “Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τον κύριο Λιγνάδη ούτε κατ’ όψη, δεν είχαν καμιά προσωπική επικοινωνία. Ήταν επιλογή της υπουργού Πολιτισμού.

Την ίδια μέρα, λίγη ώρα αργότερα, από το βήμα της Βουλής, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός: “Η μόνη παράσταση που έχω δει την οποία σκηνοθέτησε ο κύριος Λιγνάδης το καλοκαίρι [ενν. του 2020], “Πέρσες” στην Επίδαυρο.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Λιγνάδης σε εντελώς ανύποπτο χρόνο, τον Μάιο του 2019, έκανε λόγο για συζήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα για πολιτικά θέματα, το 2018, όταν ο τελευταίος τον επισκέφθηκε στα καμαρίνια, μετά από άλλη παράσταση. Συγκεκριμένα, ο Δ. Λιγνάδης, συζητώντας με τον Γιώργο Καραμπελιά στις 22 Μαΐου 2019 στον Ιανό, στην ίδια εκδήλωση όπου συζητήθηκε και το ενδεχόμενο ανάληψης από τον ίδιο της Διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου, είπε τα εξής: “Πέρσι [σημ: δηλ το 2018] στην παράσταση είχε έρθει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο Μητσοτάκης δηλαδή, που αυτά που σας λέω τώρα του τα είπα όπως σας τα λέω εσάς, πολύ γρήγορα, έτσι στο μιλητό, στα καμαρίνια. Ότι αν δεν το καταλάβεις, είσαι βραχύβιος και εσύ και η Ελλάδα. Αν γίνεις πρωθυπουργός”.

Ποιον λόγο είχε τον Μάιο του 2019, πριν καν προκηρυχθούν οι εκλογές, ο Δημήτρης Λιγνάδης να μιλά δημόσια για συζήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα χρόνο νωρίτερα; Ισχύουν τα λεγόμενά του; Και αν ναι, για ποιον λόγο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του επιμένουν πως δεν υπάρχει γνωριμία των δύο ανδρών, τουλάχιστον πριν από το καλοκαίρι του 2020;

Ποιος λέει ψέματα;   

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΝΑΤΟ: Η Κίνα παρακολουθεί και διδάσκεται…

Η Άγκυρα προωθεί την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου

Ξεκινά 1η Φεβρουαρίου η προπώληση εισιτηρίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Εντείνεται ο απεργιακός αγώνας στη Βρετανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα