ΑΘΗΝΑ
04:01
|
03.08.2021
Η εικόνα στο Twitter του ρωσικού ΥΠΕΞ έγινε viral.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ομάδα Ρώσων διπλωματών με τις οικογένειές τους έκαναν την πιο ασυνήθιστη έξοδο από τη Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν λόγω… κορονοϊού. Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας οι διπλωμάτες αποχώρησαν  με καρότσι που προορίζεται για μεταφορές κουτιών και δεμάτων σε καταστήματα.

Η εικόνα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter του ρωσικού ΥΠΕΞ δείχνει τους διπλωμάτες να έχουν φορτώσει τα υπάρχοντα και τις οικογένειές τους στο καρότσι μεταφοράς εμπορευμάτων, το ανέβασαν στις ράγες του τρένου από τη βορειοκορεατική πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ και με αυτόν τρόπο διέσχισαν τα σύνορα προς τη Ρωσία.

Η ομάδα των οκτώ ατόμων αρχικά ταξίδεψε με τρένο και λεωφορείο και επιβιβάστηκε στο καρότσι για μια απόσταση ενός χιλιομέτρου μέχρι τα σύνορα με τη Ρωσία. Η Βόρεια Κορέα έχει διακόψει όλες τις διεθνείς συγκοινωνίες λόγω του κορονοϊού.

Η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίζεται ότι δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα του κορονοϊού, αν και προσφάτως παρήγγειλε πάνω από 2 εκατομμύρια εμβόλια για τους πολίτες της. Τα σύνορα της Βόρειας Κορέας με τη Ρωσία έχουν κλείσει εδώ και ένα χρόνο, αναφέρει σε ενημέρωσή του το ρωσικό υπουργείο, κάτι που δεν επέτρεπε την αναχώρηση των Ρώσων διπλωματών με κάποιον από τους συμβατικούς τρόπους.

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Δημοκρατίας, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ προς Τουρκία: «Fake news» οι κατηγορίες για τα μειονοτικά σχολεία στη Θράκη

Α. Μπλίνκεν: ΗΠΑ και σύμμαχοι θα δώσουμε μια «συλλογική απάντηση» για την επίθεση στο Mercer Street

Αφγανιστάν: Οι πρεσβείες των ΗΠΑ και Βρετανίας κατηγορούν τους Ταλιμπάν για τη «σφαγή» δεκάδων αμάχων

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από 24 Ρώσους διπλωμάτες να αποχωρήσουν έως τις 3 Σεπτεμβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα