ΑΘΗΝΑ
17:53
|
06.05.2024
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Βιρτζίνα επέκρινε την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να δώσει εντολή για την διενέργεια αεροπορικής επίθεσης σε συριακό έδαφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Βιρτζίνα, Τιμ Κέιν, επέκρινε την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να δώσει εντολή για την διενέργεια αεροπορικής επίθεσης σε συριακό έδαφος με στόχο υποδομές που χρησιμοποιούν φιλικές προς το Ιράν πολιτοφυλακές.

Ο Κέιν, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, είναι ο πρώτος Δημοκρατικός γερουσιαστής που καταδίκασε τις επιθέσεις, στη λογική ότι θα έπρεπε οποιαδήποτε παρόμοια πρωτοβουλία να έχει την συναίνεση του Κογκρέσου. Ζήτησε μάλιστα την άμεση ενημέρωση Βουλής και Γερουσίας για τους λόγους που καθιστούσαν αναγκαία την επέμβαση.

«Ο αμερικανικός λαός αξίζει να ακούσει το σκεπτικό της κυβέρνησης για αυτής της επίθεσης και τη νομική της βάση, που έκαναν την κυβέρνηση να ενεργήσει χωρίς να έρθει στο Κογκρέσο», δήλωσε συγκεκριμένα ο γερουσιαστής σε δήλωση του.

Ο Κέιν, υποψήφιος αντιπρόεδρος με τους Δημοκρατικούς στις προεδρικές εκλογές του 2016, θεωρείται «άνθρωπος του Κογκρέσου» και επικριτής της παντοδυναμίας του Λευκού Οίκου. Είχε κατορθώσει το 2020 να περάσει ψήφισμα το οποίο απαιτούσε από τον πρώην πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να λάβει έγκριση από το Κογκρέσο προτού προβεί σε στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν. Ο πρώην πρόεδρος άσκησε στη συνέχεια βέτο στο συγκεκριμένο ψήφισμα.

Υπενθυμίζεται πως τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την αεροπορική επίθεση στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 17 μαχητές νεκρούς, τονίζοντας ότι αυτή εγκρίθηκε από τον Τζο Μπάιντεν και ότι ήταν αντίποινα “στις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών βάσεων, του αμερικανικού προσωπικού και του (διεθνούς) συνασπισμού (υπό τις ΗΠΑ) στο Ιράκ”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πούτιν: Οι αντίπαλοι μας προσπάθησαν να διαλύσουν την χώρα εκ των εσω

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Χτύπημα στην χώρα με Βρετανικά όπλα θα απαντηθεί με χτύπημα σε βρετανική βάση

Επίθεση στην Ράφα: Καταδικάζουν διεθνείς αξιωματούχοι

Ιρακινή Αντίσταση: Στοχεύσαμε Ισραηλινή βάση στην Χάιφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα