ΑΘΗΝΑ
23:52
|
17.05.2024
Καταδικάζει την πρώτη επίθεση των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπάιντεν στη Συρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταδικάζει την πρώτη επίθεση των ΗΠΑ επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν στη Συρία, που στόχευσε υποδομές που χρησιμοποιούσαν οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ιράν και είχε τραγικό απολογισμό τουλάχιστον δεκαεπτά μαχητές που ανήκαν σ’ αυτές τις πολιτοφυλακές.

“Το ΚΚΕ καταδικάζει τους νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και της διακυβέρνησης Μπάιντεν σε συριακό έδαφος, που κόστισαν και σε ανθρώπινες ζωές”, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι “οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν τη σταθερή επιδίωξη των ΗΠΑ για συνέχιση των επεμβάσεων και των πολέμων στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή στο φόντο των συνολικότερων ανταγωνισμών, ενώ εκθέτουν όσους καλλιεργούσαν προσδοκίες για την προεδρία Μπάιντεν”.

“Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του ελληνικού λαού απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις, αλλά και απέναντι στην εμπλοκή της χώρας σ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Yπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ προχώρησαν το βράδυ της Πέμπτης σε αεροπορικά πλήγματα σε περιοχή της ανατολικής Συρίας όπου εδρεύουν δύο υποστηριζόμενες από το Ιράν παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Το Πεντάγωνο ισχυρίστηκε ότι το χτύπημα ήταν αντίποινα στις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού προσωπικού και του διεθνούς υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού στην περιοχή, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς και στις απειλές εναντίον τους.

Οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν με φόντο τις προσπάθειες που καταβάλονται για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνη, ενδέχεται να περιπλέξουν τη συζήτηση ή να δυναματίσουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο πλευρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα