ΑΘΗΝΑ
07:59
|
19.04.2024
Οι σπάνιες ομορφιές της Ρόδου αποτυπώνονται σε γερμανικό...ντοκιμαντέρ μίας ελληνο-γερμανικής ιστορίας αγάπης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στερεοτυπικό ή όχι, το κλασικό “δίπτυχο” ελληνικά νησιά και έρωτας παραμένει κινηματογραφικά σταθερά “διαχρονική” αξία. Το νέο ντοκιμαντέρ “Rhodοs-Helios in love” του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού “Hessischer Rundfunk” προσπαθεί να αποδείξει ότι μία αληθινή ιστορία είναι το ίδιο δυνατή, αν όχι δυνατότερη, από μία “κλασική” ρομαντική ταινία.

Η βασική υπόθεση αφορά το «ατέλειωτο» ταξίδι αγάπης του Τσαμπίκου και της Τζούλια από τη Γερμανία στην Ελλάδα και το αντίστροφο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Η Ροδιακή, η πραγματική ιστορία ξεκινά πριν από δεκατρία χρόνια, όταν ο Τσαμπίκος Κωστάκης, συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης, θέλησε να δραστηριοποιηθεί στον τομέα των θαλάσσιων σπορ. Στήνει το “στρατηγείο” του στην πανέμορφη παραλία Τσαμπίκα της Ρόδου και εξελίσσεται σε μια από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του νησιού διαφημίζοντας με τον επαγγελματισμό του τη Ρόδο.

Στην παραλία Στεγνά στον Αρχάγγελο γνωρίζει την Julia Schick, γεννημένη και μεγαλωμένη στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, που συνήθιζε να επισκέπτεται το νησί από μικρή καθώς ερχόταν για διακοπές με τους γονείς της.

Η σχέση τους, έτσι, κρατάει μέχρι σήμερα, με την Julia να έχει τελειώσει Ιατρική στη Γερμανία και να εργάζεται ως αναισθησιολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ουλμ. Τα καλοκαίρια πηγαινοέρχεται μεταξύ Γερμανίας και Ρόδου.

Ο Τσαμπίκος παίρνει τη “σκυτάλη” των ταξιδιών το χειμώνα, καθώς μήνες ολόκληρους βρίσκεται στη Γερμανία, όταν η επιχείρησή του είναι αναγκαστικά κλειστή.  

Το ντοκιμαντέρ επιμελείται η δημοσιογράφος Natascha Rhein που είχε και την ιδέα του σεναρίου του, για να κινηματογραφήσει αυτή τη σχέση αγάπης του Τσαμπίκου και της Julia.

Τα γυρίσματά του ξεκίνησαν στις 8 κι ολοκληρώθηκαν στις 17 του περασμένου Οκτώβρη, και μέσω αυτών δόθηκε μια ευκαιρία να αναδειχθεί, όσο ήταν δυνατόν, η τοπική κουλτούρα, η διασκέδαση των κατοίκων του νησιού, ακόμα και η τοπική κουζίνα με τα ήθη και την ορθόδοξη χριστιανική πίστη.

Ωστόσο, την “παράσταση” κλέβουν οι σπάνιες ομορφιές της Ρόδου, που είναι σίγουρο πως δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Ελλάδας στην 60η Μπιενάλε Βενετίας

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα