ΑΘΗΝΑ
10:15
|
25.04.2024
Καμία χαλάρωση στα μέτρα ούτε ενόψει Τσικνοπέμπτης...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την διατήρηση των αυστηρών περιορισμών με αλλαγές στο χάρτη περιοχών που εντάσσονται στις κατηγορίες αυξημένου κινδύνου ανακοίνωσε το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Τόνισε ότι ενόψει της Τσικνοπέμπτης στις 4 Μαρτίου δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση στα μέτρα.

“Για την τσικνοπέμπτη ισχύει ό,τι ισχύει τις προηγούμενες μέρες και τα ίδια αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Δεν θα υπάρξει καμία διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα.” είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε “ευγνωμοσύνη” σε όλους τους πολίτες που τηρούν τα μέτρα εδώ και ένα χρόνο. Συνέστησε δε προσοχή σε όσα φημολογούνται για τις ημερομηνίες ανοίγματος της αγοράς επισημαίνοντας πως ισχύουν μόνον οι ανακοινώσεις που γίνονται επίσημα από τις αρμόδιες αρχές. Συνέστησε δε υπομονή λέγοντας ότι χάρη στο εμβόλιο “η ελευθερία δεν αργεί”.

Χαρδαλιάς: «Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά»| newmoney

Προηγουμένως διαπίστωσε γενική αυξητική τάση που καταγράφεται σε όλη την Ευρώπη.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (“κόκκινο”) από αύριο ως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Σύρος, η Σάμος, ο δήμος Αρταίων, το Διδυμότειχο, ο δήμος Λοκρών, η Αμφιλοχία, όλη η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης και η περιφερειακή ενότητα Κορινθίας. Σε Λάρισα και Βόλο έγινε έκκληση για τήρηση των μέτρων για να μην κλιμακωθούν οι περιορισμοί.

Στο κόκκινο παραμένουν μεταξύ άλλων οι δήμοι Κεφαληνίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, Θάσος, Αγιάς Λαρίσσης, Άργος Μυκηνών.

Από το “κόκκινο” βγαίνουν οι δήμοι Τεμπών και Καρπάθου που μπαίνουν σε επίπεδο επιτήρησης (κίτρινο).

Από το “βαθύ κόκκινο” βγαίνει ο δήμος Μυκόνου.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παρμένουν μεταξύ άλλων Αχαίας, Αρκαδίας και η περιφέρεια Αττικής. Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η κατάσταση στον Δήμο του Πειραιά όπου παρατηρείται αύξηση 80% των κρουσμάτων από τις 18 Φεβρουαρίου. Ανησυχία προκαλεί και η αύξηση των κρουσμάτων στη Δυτική Αττική.

Από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου ως τις 15 Μαρτίου σε συνοριακούς σταθμούς Κακκαβιάς και Ευζώνων το ωράριο διέλευσης αλλάζει και ισχύει μεταξύ 7.00 πμ ως 7.00 μμ. Επιβάλλονται ράπιντ τεστ σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς.Από την Δευτέρα 1η Μαρτίου οι εργοδότες υποχρεούνται να εφοδιάσουν τους εργαζόμενους με νέες βεβαιώσεις κίνησης.

Νωρίτερα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου απέδωσε τη μη ικανή αποτελεσματικότητα του λοκντάουν στις χειμερινές καιρικές συνθήκες, στην κόπωση του κόσμου από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα διαρκείας αλλά και σε πιο μεταλλαγμένες μορφές του ιού που ευνοούν τη μετάδοση της νόσου.

Υπέρ της άρσης του lockdown σε «δύο ταχύτητες» η Β. Παπαευαγγέλου

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι στην Αττική ο αριθμός έδειξε μικρή αναστροφή και αύξηση των νέων διαγνώσεων σε ποσοστό 40% σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα. Απέδωσε και αυτός την αύξηση στις καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών. Διαπίστωσε ότι στην Ελλάδα η πανδημία δείχνει σημάδια βραδείας εξάπλωσης. Σε σχέση με τον πρώτο χρόνο από την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος στη χώρα είπε πως είναι πρόωρος ο απολογισμός. Διαπίστωσε και αυτός κόπωση του κόσμου, συνέστησε υπομονή λέγοντας πως “είμαστε στην τελική ευθεία” αντιμετώπισης της νόσου.

Προειδοποίηση Μαγιορκίνη: 10 φορές υψηλότερη η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού  από τα τέλη Οκτώβρη | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα