ΑΘΗΝΑ
11:10
|
25.04.2024
Εν μέσω αύξησης της βίας στη Νιγηρία, οι απαγωγές για λύτρα έχουν καταστεί σύνηθες φαινόμενο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κυβερνήτης του Νίγηρα δήλωσε πως απελευθερώθηκαν σήμερα (27/2) 42 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 27 μαθητών, οι οποίοι απήχθησαν από οικοτροφείο την περασμένη εβδομάδα, ενώ ένα αγόρι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Η απελευθέρωσή τους πραγματοποιήθηκε μόλις μια μέρα μετά από την επιδρομή σε σχολείο της πολιτείας Ζαμφάρα της Νιγηρίας, όπου ένοπλοι απήγαγαν περισσότερα από 300 κορίτσια.

Ο κυβερνήτης Abubakar Sani Bello δήλωσε πως οι  27 μαθητές απαχθέντες μαθητές, τa τρία μέλη του προσωπικού του σχολείου και οι 12  συγγενείς τους που απήχθησαν από μια ένοπλη συμμορία που εισέβαλε σε γυμνάσιο στην περιφέρεια Καγκάρα του Νίγηρα περίπου στις 2 π.μ., παρακάμπτοντας το σύστημα ασφαλείας του σχολείου, έχουν ανακτήσει την ελευθερία τους. 

Σε πολλά βόρεια Νιγηριανά κράτη είναι συνηθισμένες οι απαγωγές  για λύτρα από ένοπλες ομάδες. Οι πρόσφατες επιθέσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία για την αύξηση της βίας από ένοπλες συμμορίες και ισλαμιστές αντάρτες. Η τζιχαντιστική ομάδα Boko Haram πραγματοποιεί απαγωγές στα ταραχώδη βορειοανατολικά σύνορα της Νιγηρίας.

Η αναταραχή έχει καταστεί πολιτικό πρόβλημα για τον Πρόεδρο Μουχαμαντού Μπουχαρί, συνταξιούχο στρατηγό και πρώην στρατιωτικό κυβερνήτη που αντιμετώπισε έντονη κριτική τους τελευταίους μήνες για επιθέσεις εναντίον υψηλόβαθμων από συμμορίες γνωστές τοπικά ως “ληστές”. Ο Μπουχαρί αντικατέστησε τους στρατιωτικούς αρχηγούς του αυτόν τον μήνα εν μέσω επιδείνωσης της βίας στη Νιγηρία.

Η βία και η ανασφάλεια έχουν επιδεινώσει τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής και κορυφαίο εξαγωγέα πετρελαίου, που αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τη μείωση των εσόδων λόγω της πτώσης των τιμών του αργού πετρελαίου σε συνδυασμό με τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα