ΑΘΗΝΑ
06:29
|
20.04.2024
Βία ξέσπασε κατά τη χθεσινη διαμαρτυρία υπέρ του Πάμπλο Χασέλ, με την αστυνομία να προχωρά σε 10 συλλήψεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δέκα άτομα συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη το Σάββατο για επίθεση κατά της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια νέων αναταραχών, σχετικά με τη φυλάκιση του ράπερ Πάμπλο Χασέλ για εξύμνηση της τρομοκρατίας αλλά και προσβολή της μοναρχίας και των κρατικών θεσμών στους στίχους των τραγουδιών του.

Νωρίτερα, περίπου 2.000 άτομα διαδήλωσαν ζητώντας την απελευθέρωση του Χασέλ.

Ο Χασέλ είχε συγκρίνει τον πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος με μαφιόζο, ενώ είχε αποκαλέσει ναζί τους δικαστικούς. Ο ράπερ δεν έχει ασχοληθεί μόνο με τη μοναρχία της Ισπανίας. Μέσα από τους στίχους των τραγουδιών του και αναρτήσεων του στο Twitter έχει κατηγορήσει την αστυνομία για βασανιστήρια αλλά και για βιαιότητες κατά διαδηλωτών και μεταναστών.

Η σύλληψή του πυροδότησε έντονη συζήτηση για την ελευθερία της έκφρασης, αλλά και βίαιες διαδηλώσεις στη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη.

Το Σάββατο το απόγευμα η αστυνομία στη Βαρκελώνη εξαπέλυσε κυνηγητό κατά διαδηλωτών που πέταξαν γυάλινα μπουκάλια, έβαλαν φωτιά σε ένα αστυνομικό βαν και έσπασαν τις προσόψεις καταστημάτων και τραπεζών  κατά μήκος της διάσημης οδού Rambla της Βαρκελώνης.

Η υπόθεση αυτή έφερε στο επίκεντρο την ελευθερία έκφρασης στην Ισπανία, ωθώντας την κυβέρνηση να ανακοινώσει ότι θα χαλαρώσει τη σχετική νομοθεσία. Έκανε επίσης εμφανή την αυξανόμενη απογοήτευση πολλών νέων Ισπανών από την εργασιακή επισφάλεια και το πολιτικό κατεστημένο της Ισπανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα