ΑΘΗΝΑ
14:45
|
20.04.2024
Πάνω από το 75% των εκπαιδευτικών στη χώρα δήλωσαν πως θα απέχουν από την διαδικασία, με το ποσοστό να αγγίζει το 100% σε ορισμένες περιοχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συντριπτική η αποχή των εκπαιδευτικών από την διαδικασία της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, με τα ποσοστά απεργίας/αποχής να κυμαίνονται ανά την Ελλάδα σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Έντονες αντιδράσεις έχουν διατυπωθεί και από γονείς, με την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να επισημαίνει σε ανακοίνωσή της πως η Κυβέρνηση “έμεινε στην ίδια τάξη” με τις πρακτικές που ακολουθεί.

Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπανδία Ελλάδος), ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος)  έχουν εξαγγείλει αποχή διαρκείας, αρνούμενοι να εφαρμόσουν τον νόμο για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων εν μέσω πανδημίας. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, τόνισε μάλιστα ότι έχει σταλεί εξώδικο στην υπουργό Παιδείας και επεσήμανε ότι αυτός ο νόμος δημιουργεί γραφειοκρατία, θέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς αξιολογητές στα σχολεία και θέτει ορισμένους ενδείκτες που δεν είναι ευθύνη του σχολείου, όπως αναπληρωτές και χώροι διδασκαλίας.

Υπό το βάρος των αντιδράσεων και το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό αποχής, που κυμαίνεται μεταξύ 70%-100% ανα περιοχή στη χώρα, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απηύθυνε πρόσκληση για συζήτηση σχετικά με την αποχή από την αξιολόγηση, πράγμα θετικό όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, σημειώνοντας ότι η υπουργός οφείλει να παγώσει το νόμο, να γίνουν βελτιώσεις αλλά και γόνιμος διάλογος.

Σας προσκαλούμε σε συνάντηση με την Υπουργό, την Υφυπουργό και τη Γενική Γραμματέα για θέματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που περιλαμβάνουν τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας, την αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού έργου, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, την ενισχυτική διδασκαλία για τα ειδικά μαθήματα, την πρόσληψη επιπλέον ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών και άλλα θέματα επικαιρότητας, τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 1 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Προσβλέπουμε σε μία γόνιμη συζήτηση μαζί σας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα