ΑΘΗΝΑ
22:30
|
24.04.2024
Τι συνέβη στην πτήση από το Χαρτούμ του Σουδάν με προορισμό τη Ντόχα του Κατάρ;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιβατικό αεροσκάφος υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ στο Σουδάν μετά από επίθεση γάτας, η οποία διείσδυσε με κάποιο τρόπο στο πιλοτήριο και επιτέθηκε στους κυβερνήτες της πτήσης λίγο μετά την απογείωση του αεροπλάνου. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη σε πτήση των σουδανικών αερογραμμών “Tarco” με προορισμό την πρωτεύουσα Ντόχα του Κατάρ.

Το αεροπλάνο πετούσε ήδη μισή ώρα όταν ο απρόσμενος και τρομαγμένος επισκέπτης εισέβαλε στο πιλοτήριο σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Al Sudani. Εμφανώς αναστατωμένο με το περιβάλλον του αεροπλάνου το ζώο αντέδρασε με επιθετικές διαθέσεις απέναντι στο ιπτάμενο προσωπικό. Όταν αποδείχθηκαν μάταιες όλες οι προσπάθειες του πληρώματος να ηρεμήσουν τη γάτα, ο κυβερνήτης πήρε την απόφαση να κάνει στροφή και να γυρίσει στην πρωτεύουσα του Σουδάν.

Η έρευνα της εφημείδας Al Sudani διαπίστωσε ότι το επιβατικό αεροσκάφος είχε παραμείνει μια νύχτα σε υπόστεγο του αεροδρομίου του Χαρτούμ πριν την απογείωσή του και όπως φαίνεται η γάτα κατάφερε με κάποιο τρόπο να παρεισφρήσει και να κρυφτεί στην καμπίνα στη διάρκεια του καθαρισμού του αεροπλάνου και των μηχανικών ελέγχων.

Πάντως το περιστατικό με την απόπειρα… αεροπειρατείας δεν είναι το πρώτο. Το 2004 ένα βελγικό αεροσκάφος με 62 επιβαίνοντες αναγκάστηκε να επιστρέψει στις Βρυξέλλες όταν μια γάτα ονόματι Τζιν έπαθε αμόκ λίγο αφότου εισήλθε στο πιλοτήριο, την ώρα που σερβιριζόταν το γεύμα στους πιλότους.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα