ΑΘΗΝΑ
10:20
|
30.03.2023
Μάθημα στα ερείπια ενός κτιρίου που κάποτε ήταν σχολείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην πόλη Ταΐζ στα υψίπεδα της Υεμένης, εκατοντάδες παιδιά κάνουν κάθε μέρα μάθημα σε ένα κτίριο-ερείπιο που κάποτε ήταν το σχολείο τους. Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef ένα στα πέντε σχολικά κτίρια στην Υεμένη είναι ακατάλληλο για χρήση λόγω των ασταμάτητων βομβαρδισμών των συνασπισμένων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας δυνάμεων κατά θέσεων των ανταρτών Χούθι.  

Ο Αχμέντ είναι εννέα ετών και τυφλός εκ γενετής. Κάθε φορά που ο δάσκαλος αδυνατεί να πάει στο σχολείο ο Αχμέντ αναλαμβάνει να τον αντικαταστήσει. Όπως αναφέρει το βίντεο του BBC στο σχολείο του Αχμέντ οι δάσκαλοι εργάζονται καθημερινά χωρίς να πληρώνονται. Ο μισθός έχει κοπεί λόγω του εμφυλίου.

“Διδάσκω στα παιδιά όλα όσα έχω διδαχθεί. Πιο εύκολο μου είναι να διδάσκω το κοράνι και τις φυσικές επιστήμες. Θα θέλαμε ένα καινούργιο σχολείο με θρανία, αίθουσες, πίνακες, φώτα και μπαταρίες. Το πιο σημαντικό είναι ότι ακόμα οι δάσκαλοί μας δουλεύουν”. Το σχολείο του Αχμέντ έκλεισε το 2016 όταν κατελήφθη από τις δυνάμεις των Χούθι και άρχισε να επαναλειτουργεί όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις απώθησαν τους αντάρτες. Το μάθημα, βέβαια, γίνεται υπό τον ήχο των όπλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράσινο φως για την πρόταση μομφής εναντίον του Γκιγιέρμο Λάσο

Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο πάπας Φραγκίσκος

Εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας του ΕΚΠΑ με συλλήψεις (upd)

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών της Hellenic Train

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα