ΑΘΗΝΑ
00:19
|
19.04.2024
Δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας σε φυλάκιση τριών ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και δύο πρώην συνεργάτες του καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών ετών για υπόθεση διαφθοράς και άσκηση επιρροής.

Ο 66χρονος σήμερα Νικολά Σαρκοζί κρίθηκε ένοχος για απόπειρα δωροδοκίας του δικαστή Ζιλμπέρ Αζιμπέρ προσφέροντάς του μια θέση στο πριγκιπάτο του Μονακό με αντάλλαγμα πληροφορίες σχετικά με έρευνα που αφορούσε οικονομικά στοιχεία της προεκλογικής εκστρατείας του για την προεδρία. Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε στο  δικαστήριο ότι “δεν διέπραξε ποτέ το παραμικρό έγκλημα διαφθοράς”. Τουναντίον υποστηρίζει ότι είναι θύμα σε ένα κυνήγι μαγισσών που εξαπέλυσαν οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν υπέρμετρα μέσα ερευνώντας τις υποθέσεις του.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε στον πρώην δικηγόρο του Σαρκοζί, Τιερί Χέρτζογκ και στον δικαστή Ζιλμπέρ Αζιμπέρ. Όπως αναφέρει το BBC ο πρώην πρόεδρος της γαλλίας έχει τη δυνατότητα να εκτίσει την ποινή του από το σπίτι του με το ηλεκτρονικό βραχιόλι για τους κρατουμένους.

Το κατηγορητήριο κατά του Σαρκοζί βάσει ποινικού κώδικα προέβλεπε ποινές κάθειρξης δέκα ετών, αλλά και χρηματικό πρόστιμο, το οποίο στη συγκεκριμένη υπόθεση φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι εισαγγελείς πρότειναν κάθειρξη τεσσάρων ετών με ελάχιστη έκτιση ποινής στα δύο χρόνια στον πρώην πρόεδρο και το δικαστήριο κατέληξε στη φυλάκιση των τριών ετών. Η πλευρά Σαρκοζί θεωρείται βέβαιο ότι θα ασκήσει έφεση και έχει προθεσμία δέκα ημερών για να το πράξει.

Είναι ο δεύτερος πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, μετά τον Ζακ Σιράκ, που καταδικάζεται για διαφθορά.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα