ΑΘΗΝΑ
14:00
|
25.04.2024
Ο πρόεδρος του ΣΕΗ αναφέρθηκε στην ανάγκη επιστροφής των συλλογικών συμβάσεων στον χώρο του θεάτρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των ακροάσεων στον χώρο του θεάτρου προανήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη επιστροφής των συλλογικών συμβάσεων.

“Κανείς δεν θα πηγαίνει μόνος του σε έναν μόνο του σε ακροάσεις”, τόνισε ο κ. Μπιμπίλας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Πρόσθεσε: “Έχει δημιουργηθεί μία εντύπωση ότι μόνο στο χώρο μας γίνεται αυτό. Όμως, αν πάμε σε άλλους χώρους, ξέρετε τι έχει να γίνει;”

“Δέκα- είκοσι άνθρωποι δεν χαρακτηρίζουν τους χιλιάδες, που αυτήν τη στιγμή δεν παίρνουν καν αυτά που τους αναλογούν”, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ και αναφέρθηκε στα εργασιακά δεινά του χώρου. “Ξέρετε τι ένδεια υπάρχει;”, είπε μιλώντας για την ανάγκη ύπαρξης των συλλογικών συμβάσεων στο χώρο του θεάτρου. Ο Σπύρος Μπιμπίλας τόνισε ότι όπως ζητείται κώδικας δεοντολογίας στο θέατρο, θα πρέπει να υπάρξει και στη δημοσιογραφία, περιγράφοντας την πίεση που ο ίδιος δέχεται το τελευταίο διάστημα από τα μέσα ενημέρωσης. 

Ο Σπύρος Μπιμπίλας επανέλαβε πως είναι “αναφαίρετο δικαίωμα” κάθε ανθρώπου να έχει συνήγορο, σχολίασε όμως ότι, η κάθε υπεράσπιση δεν έχει δικαίωμα προσβολής. Εξήγησε πως το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει μόνο μία δικηγόρο, αφού “δεν έχει χρήματα για άλλον” και ξεκαθάρισε πως, “οι άνθρωποι που κατήγγειλαν πρώτοι δεν ήταν ηθοποιοί, δεν τους ξέραμε”. “Τις ακραίες συμπεριφορές δεν τις ήξερε κανείς. Άλλο να ξέρει για άγριες συμπεριφορές πάνω στη σκηνή ή για ένα έντονο φλερτ”, είπε και ανακοίνωσε πως “θα απαγορευτεί διά ροπάλου η οντισιόν κατά μόνας”.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες στο ΣΕΗ, ο Σπύρος Μπιμπίλας απάντησε πως “υπάρχουν άνθρωποι που είναι άγνωστοι ηθοποιοί και δε θέλουν να βγουν προς τα έξω, αλλά έχουν έρθει σε εμάς”. “Δεν είμαστε ούτε δικαστικοί, ούτε άγιοι. Δεν θέλω αυτή την αγιοποίηση” είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ καταλήγοντας πως πολύ σημαντικό αυτήν τη στιγμή είναι “η συσπείρωση των ηθοποιών”.

Πηγή: ANT1

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα