ΑΘΗΝΑ
21:02
|
26.04.2024
Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Αμαντού είναι η «συνενοχή του» σε καταστροφή περιουσίας και για ρητορική μίσους και προτροπή σε βία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εμβληματική μορφή της αντιπολίτευσης του Νίγηρα και πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Χαμά Αμαντού, φυλακίστηκε μετά από τρεις ημέρες κράτησης σήμερα τη Δευτέρα, για τον φερόμενο ρόλο του στην αναταραχή που ακολούθησε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών μετά από τρεις ημέρες κράτησης, δήλωσαν οι εισαγγελικές αρχές στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Οι αναταραχές, που ακολούθησαν την επικράτηση στις προεδρικές εκλογές του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Μοχάμεντ Μπαζούμ, συνοδεύτηκαν από άγριες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών της αντιπολίτευσης και των αστυνομικών αρχών, οδήγησαν στον θάνατο δύο διαδηλωτών.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Αμαντού είναι η «συνενοχή του» σε καταστροφή περιουσίας και για ρητορική μίσους και προτροπή σε βία.

Αν και ο Αμαντού δεν συμμετείχε στις εκλογές εξαιτίας καταδίκης του για συμμετοχή σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών, αλλά υποστήριξε τον δεύτερο των εκλογών, Μαχαμάν Ουσμάν, ο οποίος αρνήθηκε να αποδεχτεί το αποτέλεσμα και έκανε λόγο για εκτεταμένη νοθεία και κάλεσε σε απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

Ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός ανακοίνωσε πως διεκδικεί την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, ανάμεσά τους και του Αμαντού, ενώ είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί την επικράτηση του Ουσμάν.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα