ΑΘΗΝΑ
00:33
|
19.04.2024
Ο Εμιρατινός διπλωμάτης θα παραμείνει στο Ισραήλ για τρεις μέρες αναζητώντας χώρο για την πρεσβεία των ΗΑΕ στο Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώτος πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στο Ισραήλ, Μοχάμεντ αλ Κχάζα, έφθασε σήμερα το πρωί στην Ιερουσαλήμ, πέντε μήνες μετά από την σύναψη επίσημων διμερών σχέσεων στις 15 Σεπτέμβρη στο πλαίσιο των λεγόμενων συμφωνιών του Αβραάμ.

Ο 40χρονος πρώην προσωπάρχης του εμιρατινού υπουργείου Εξωτερικών θα παραμείνει στο Ισραήλ για τρεις μέρες, μεταξύ άλλων και για να αναζητήσει κατάλληλο χώρο για την πρεσβεία των ΗΑΕ στο Τελ Αβίβ.

Ο Μοχάμεντ αλ Κχάζα έγινε δεκτός πρώτα από τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι που μίλησε για “μία ακόμη ιστορική μέρα για τη Μέση Ανατολή” και ένα “νέο, μεγάλο βήμα” για τις διμερείς σχέσεις.

Ο Εμιρατινός διπλωμάτης δήλωσε από την πλευρά του πως είναι “πολύ υπερήφανος” που θα γίνει ο πρώτος πρέσβης των ΗΑΕ στο Ισραήλ.

Το μεσημέρι έγινε δεκτός και από τον Ισραηλινό πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν στον οποίο έδωσε τα διαπιστευτήριά του.

The UAE's first ambassador to Israel, Mohammad Mahmoud Al Khajah, presents his credentials to President Reuven Rivlin in Jerusalem on March 1, 2021 (YouTube screenshot)

Η σύγκλιση κοινού γεωπολιτικού συμφέροντος Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έναντι του Ιράν συνέβαλε στην επισημοποίηση των διμερών σχέσεων που είχαν αναπτυχθεί παρασκηνιακά εδώ και χρόνια. Η εξέλιξη ωστόσο προκαλεί απογοήτευση και έντονη αντίδραση στους Παλαιστίνιους και τους λαούς αραβικών χωρών καθώς διαδραματίζεται δίχως την αλλοτινή βασική προϋπόθεση που ήταν ο τερματισμός της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης και η επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Ρωσικά σχέδια για Νέα Τάξη Πραγμάτων βλέπει η Washington Post

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κόσσοβο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα