ΑΘΗΝΑ
02:55
|
06.07.2022
Τον Σεπτέμβριο μπορεί να κάνει αίτηση αποφυλάκισης, είπε η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης. Κατοχυρώνεται το δικαίωμά του. Γιατί κάνει απεργία πείνας;”  διερωτήθηκε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου. “Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή, και να μην κάνει απεργία πείνας» πρόσθεσε η κ. Νικολάου, σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο κανάλι ΣΚΑΪ.

“Είναι στα χέρια του η ζωή του. Εφόσον θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος, γιατί δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί; Παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρό και νοσοκόμο. Ως  Γενική Γραμματεία, είμαστε πάνω από τον κρατούμενο”, είπε.

Η κ. Νικολάου, διευκρίνισε, ότι ο Κουφοντίνας δεν σιτίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει διάταξη Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας με την οποία αν χρειαστεί θα υπάρξει παρέμβαση από γιατρούς για να διασωθεί η ζωή του. Είναι σε σταθερή κατάσταση αυτή τη στιγμή, έχει επαφή με το περιβάλλον. “Το 2015 ο Κουφοντίνας δεν ήθελε να γυρίσει στον Κορυδαλλό (…) Πήγε στις φυλακές Αυλώνα που είναι φυλακές ανηλίκων! Δεν μπορεί να γυρίσει, ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων. Όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν”,  τόνισε η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι και τα υπόλοιπα καταδικασμένα μέλη της «17 Ν» θα φύγουν από τον Κορυδαλλό.

Η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ τόνισε ότι ο εντολέας της βρίσκεται “στα όρια ζωής και θανάτου” και “λίγο πριν από το κώμα”.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στρατηγική η αμυντική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ

Απομακρύνεται από το πόστο του Πρέσβη της Ουκρανίας στη Γερμανία ο Μέλνικ

Αγορές με το «σταγονόμετρο» και διακοπές μόνον για έναν στους δύο Έλληνες…

Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση Τζόνσον λένε οι Εργατικοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα