ΑΘΗΝΑ
09:27
|
25.04.2024
Θα χρησιμοποιείται και σε άτομα άνω των 65 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα άτομα άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα μπορούν να λαμβάνουν το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση για τη χρήση του μόνο σε νεότερες ηλικίες.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε ότι στο εξής όλοι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών, “συμπεριλαμβανομένης και της ηλικιακής ομάδας 65-75”, οι οποίοι πάσχουν “από αυτό που αποκαλούμε συννοσηρότητα, από ευπάθειες”, θα μπορούν να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca “στον θεράποντα γιατρό τους, στο νοσοκομείο που τους παρακολουθεί” ή “σε λίγες ημέρες, στα φαρμακεία”.

Οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών θα συνεχίσουν να εμβολιάζονται μόνο με τα σκευάσματα των εταιρειών Pfizer και Moderna στα εμβολιαστικά κέντρα, πρόσθεσε ο υπουργός στις δηλώσεις που έκανε στη δημόσια τηλεόραση France 2.

Η Βρετανία, η πρώτη χώρα που έδωσε την έγκρισή της στο εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca, το χρησιμοποιεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Η Γερμανία εξακολουθεί να μην χορηγεί το εν λόγω εμβόλιο σε άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει εγκρίνει το εμβόλιο για επείγουσα χρήση, αλλά έχει δώσει τη δυνατότητα σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ να χαράσσει τη δική του πολιτική απέναντι στο εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Τον Ιανουάριο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε χαρακτηρίσει το εμβόλιο της AstraZeneca “σχεδόν – αναποτελεσματικό” για ανθρώπους άνω των 65 ετών. Μια δήλωση που αντέκρουσαν αξιωματούχοι και επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, πριν από μία εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Γάλλος πρόεδρος δήλωνε ότι μετά χαράς θα δεχόταν να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, εφόσον του προταθεί, όταν έρθει η σειρά του.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα