ΑΘΗΝΑ
08:42
|
02.05.2024
Σε μια άκρως ομοφοβική δήλωση προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου, από το βήμα της Βουλής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια άκρως ομοφοβική δήλωση προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου, από το βήμα της Βουλής, ενόσω προέδρευε στη συζήτηση της ερώτησης της Σίας Αναγνωστοπούλου προς την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη για τον διορισμό του Λιγνάδη στην ηγεσία του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, που έχει διατελέσει και υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, είπε χαρακτηριστικά: «Φταίει και η νομοθεσία, κυρία Αναγνωστοπούλου, η πολιτεία, τα νομοθετήματα που έχει περάσει κατά διαστήματα, που έχουν επιτείνει τα φαινόμενα αυτά, όπως παραδείγματος χάριν –μιλάμε γενικότερα τώρα, δεν μιλάμε επί της ουσίας του θέματος- το ότι καταργήθηκε η παρά φύση ασέλγεια και εντάθηκαν αυτά τα φαινόμενα», συνδέοντας έμμεσα τη μη ποινικοποίηση των ερωτικών επαφών ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου με τις πράξεις βιασμού.

Σημειώνεται ότι η σεξουαλική επαφή μεταξύ ανδρών και η σεξουαλική επαφή μεταξύ γυναικών είναι νόμιμη στην Ελλάδα ήδη από το 1951. Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής αναφερόταν πιθανότατα στο Άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα που καταργήθηκε το 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά το 347 ΠΚ που καταργήθηκε: «Η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων που τελέστηκε: α. με κατάχρηση μιας σχέσης εξάρτησης που στηρίζεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία, β. από ενήλικο με αποπλάνηση προσώπου νεότερου από 17 ετών ή από κερδοσκοπία, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της τότε απόφασης για κατάργησή του, το άρθρο αντιμετώπιζε «ξεχωριστά τις συγκεκριμένες πράξεις όταν αφορούν ομοφυλόφιλα άτομα παρόλο που υπάρχουν διατάξεις γενικότερες και άρα εισάγει διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων, ενώ θέτει διαφορετικό όριο ηλικίας για τις ομοφυλοφιλικές και τις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις». 

Πηγές: ThePressProject, Αυγή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα