ΑΘΗΝΑ
01:25
|
16.04.2021
Σπουδαστές έχουν καταγγείλει τον σκηνοθέτη/ηθοποιό για αυταρχικές συμπεριφορές και ομοφοβικά σχόλια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή του από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλε ο Στάθης Λιβαθινός, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ ενώ εντός της ημέρας αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του πολιτιστικού οργανισμού. Η παραίτηση Λιβαθιού σχετίζεται με καταγγελίες σπουδαστών της δραματικής σχολής για ανάρμοστες συμπεριφορές από την πλευρά του σκηνοθέτη, ηθοποιού.  

Ειδικότερα, σε επιστολή των σπουδαστών Εθνικού καταγγέλλονταν διάφορες συμπεριφορές του κ. Λιβαθιμού. Η επιστολή στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει ένας διάλογος των σπουδαστών με τη διευθύντρια, ο οποίος κατέληξε σε μία κοινή ανακοίνωση.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, οι σπουδαστές έκαναν λόγο για αυταρχικές συμπεριφορές και ομοφοβικά σχόλια, που τραυμάτιζαν την προσωπικότητά τους και δημιουργούσαν κλίμα φόβου. 

Όπως αποδείχθηκε, σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση, κάποιος από τις καταγγελίες αφορούσαν τον κ. Λιβαθινό, ο οποίος διετέλεσε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, πριν από τον προφυλακιστέο σήμερα Δημήτρη Λιγνάδη.  Ο ίδιος θέλησε αρχικά να λύσει το ζήτημα μέσω διαλόγου και να συνεχίσει την εκπαιδευτική του πορεία, ωστόσο αυτό κατέστη αδύνατο και τελικώς παραιτήθηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Έκθεση-φόρος τιμής στη Μπριόνα Τέιλορ

Πέθανε ο αρχιτέκτονας και ζωγράφος Δημήτρης Ταλαγάνης

Ο Τζον Κλιζ “σφάζει” με το χιούμορ του την πολιτική ορθότητα

Ο Πολιτισμός στους δρόμους – 13 μήνες σε αναστολή λειτουργίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα