ΑΘΗΝΑ
14:45
|
20.04.2024
Η τρίτη συνάντηση των Ασκενάζι και Σαφάντι πραγματοποιείται με φόντο την κινητικότητα που αναπτύσσεται γύρω από το παλαιστινιακό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την εξεύρεση λύσης στη βάση των δύο ανεξάρτητων κρατών με κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος που θα έχει πρωτεύουσα την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967” επανέλαβε σήμερα το μεσημέρι ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Άϊμαν Σαφάντι στον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Οι δύο υπουργοί, που συναντήθηκαν για τρίτη φορά από την αρχή του χρόνου στο μεθοριακό πέρασμα Αλενμπάι που βρίσκεται μεταξύ κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και Ιορδανίας, φαίνεται πως συζήτησαν και διμερή ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Allenby crossing to be upgraded, operate around the clock

Σε λιτή ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός υπουργός προσπάθησε να δείξει ότι το παλαιστινιακό δεν μονοπώλησε τη συνάντηση. Εδωσε έτσι έμφαση στο “άνοιγμα μίας βεντάλιας” θεμάτων στα οποία, πέραν του παλαιστινιακού, συμπεριλαμβάνεται η προώθηση της διμερούς εμπορικής, οικονομικής και άλλης συνεργασίας.

“Οι συνομιλίες μας επικεντρώθηκαν στο εμπόριο, στις εισαγωγές και εξαγωγές, στη διαχείριση υδάτινων πόρων, στον τουρισμό και σε προξενικά ζητήματα” ανέφερε σε σχετική ανάρτησή στο Τουίτερ ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

Η συνάντηση των δύο υπουργών πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνεχίζουν ακατάπαυστα τις κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων αμάχων με το πρόσχημα της έλλειψης οικοδομικής άδειας ή συμμετοχής συγγενικού τους προσώπου σε επίθεση κατά Ισραηλινών. Παράλληλα, οι Εβραίοι έποικοι έχουν αυξήσει τις απρόκλητες επιθέσεις τους σε βάρος Παλαιστινίων αμάχων, ακόμη και σε παιδιά νηπιακής και σχολικής ηλικίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα