ΑΘΗΝΑ
20:44
|
26.04.2024
Το σχεδόν αυτονόητο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντολή έρευνας στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη έδωσε σήμερα η ανακρίτρια στο Τμήμα Διώξεως Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων.

Ωστόσο, το σχεδόν αυτονόητο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συνηγόρου του κατηγορουμένου για κατά συρροήν βιασμούς και κακοποιήσεις ανηλίκων, Αλέξη Κούγια.

Ο γνωστός ποινικολόγος υπέβαλε αίτημα αναβολής της κατ’ οίκον έρευνας, επαναφέροντας το αίτημα του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κατηγορουμένου.

«Ενώ γνωρίζετε ότι ο εντολέας μου με το δικό σας ένταλμα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις Δικαστικές Φυλακές Τριπόλεως, δώσατε παραγγελία στο Τμήμα Διώξεως Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων, να διενεργήσει τέσσερις ανακριτικές πράξεις ερεύνης για την ανεύρεση στοιχείων, τα οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κατά την κρίση μου, προκατειλημμένη ούσα, για να στηρίξετε τόσο την κατασκευασμένη κατηγορία εις βάρος του Δημητρίου Λιγνάδη όσο και για να καλύψετε τις προανακριτικές και ανακριτικές παραλείψεις, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, και τις οποίες σήμερα κατέθεσα ενώπιον του Αρείου Πάγου υπό τη μορφή αναφοράς εις βάρος σας, ώστε να ελεγχθείτε πειθαρχικά» αναφέρεται στο αίτημα-διαμαρτυρία που υπέβαλε ο Κούγιας στην δικαστική λειτουργό.

Ακολούθως ζητά την αναβολή των ελέγχων που διέταξε η ανακρίτρια, επικαλούμενος δικές του αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις του σε άλλο χρόνο κατόπιν συμφωνίας των δύο πλευρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα