ΑΘΗΝΑ
09:27
|
02.05.2024
Ο δισεκατομμυριούχος καλύπτει όλα τα έξοδα – Πού μπορείτε να υποβάλετε αίτηση;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαέζαβα προσκαλεί οκτώ πολίτες να ταξιδέψουν μαζί του στη Σελήνη στην πτήση με το σκάφος SpaceX του Έλον Μασκ. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ιαπωνικής εταιρείας του χώρου της μόδας Zozo είναι ο πρώτος διαστημικός τουρίστας στον κόσμο και όπως ανακοίνωσε θα καλύψει όλα τα έξοδα για το μεγάλο ταξίδι.

“Θα ήθελα άτομα κάθε προέλευσης να έρθουν μαζί μου”, είπε ο Ιάπωνας σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Twitter μαζί με όλες τις λεπτομέρειες για τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Δείτε εδώ για πληροφορίες. Η αποστολή, η οποία φέρει την ονομασία “dearMoon” είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο του 2023. “Έχω κλείσει όλες τις θέσεις στην πτήση. Οπότε θα είναι ένα πολύ ιδιωτικό ταξίδι”, λέει ο Ιάπωνας διαστημικός τουρίστας.

Οι αιτούντες πρέπει να πληρούν τα εξής δύο σημαντικά για τον Μαέζαβα κριτήρια: “Να ασχολούνται ενεργά με δραστηριότητες για το ‘γενικό καλό’ και να είναι πρόθυμοι να στηρίξουν άλλα μέλη του πληρώματος με παρόμοιες φιλοδοξίες”. Αρχικά ο Γιουσάκου Μαέζαβα είχε δηλώσει πως θα ήθελε να συνταξιδέψει με έξι ή επτά καλλιτέχνες αλλά τώρα λέει: “Αν βλέπεις τον εαυτό σου σαν καλλιτέχνη, τότε είσαι καλλιτέχνης”.

Το περασμένο έτος γύρισε επίσης και μια σειρά ντοκιμαντέρ αναζητώντας μια σύντροφο για το ταξίδι του στη Σελήνη, αλλά παράτησε το εγχείρημα λόγω των “ανάμικτων συναισθημάτων του”, όπως είπε.

Ο Μαεζάβα θα είναι ο πρώτος που ταξιδεύει στη Σελήνη από τότε που έλαβε τέλος το πρόγραμμα «Απόλλων» της NASA το 1972. H ταυτότητά του αποκαλύφθηκε σε εκδήλωση Δευτέρα στα κεντρικά της εταιρείας σε προάστιο του Λος Άντζελες το 2018. “Είναι πολύ γενναίος που το κάνει αυτό”, είχε δηλώσει ο Έλον Μασκ για τον Ιάπωνα επιχειρηματία, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός εκτός Ιαπωνίας για την αγορά ενός πίνακα του Ζαν Μισέλ Μπασκιάτ αντί 110 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Διαδηλώσεις στη Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί «ξένων επιρροών»

Greek Mafia: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία οκτώ συλληφθέντων

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα