ΑΘΗΝΑ
15:35
|
25.04.2024
Από τη συνήγορό του Ιωάννα Κούρτοβικ και το μέλος του ΔΣΑ, Θέμη Σοφό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίτημα αναβολής έκτισης ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα εξαιτίας κινδύνου θανάτου του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας κατατέθηκε στον εισαγγελέα Λαμίας και στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Τα πρώτο αίτημα αφορά αίτηση προσωρινής ανακοπής ποινής λόγω κινδύνου θανάτου και το δεύτερο για άμεση μεταγωγή του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλό. Τα δύο αιτήματα υπογράφουν η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ και το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ΘέμηςΣοφός.

Στο μεταξύ ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στην 55η ημέρα απεργίας πείνας και στην 9η ημέρα απεργίας δίψας και κινδυνεύει να πέσει σε κώμα άμεσα.

“Έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμο  και η Πολιτεία κινείται με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα” ανέφερε η κ. Κούρτοβικ μιλώντας στον ANT1 και  σχολίασε πως “είναι απίστευτο το τι έχει γίνει. Ακούσαμε ότι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Τσιάρας δεν θέλουν να υποχωρήσουν. Δεν πρέπει να φτιάχνονται φωτογραφικοί νόμοι, οι οποίοι μετά παραβιάζονται από την ίδια την κυβέρνηση”.

Η συνήγορος του απεργού πείνας κάλεσε, ακόμη, την γ.γ .Αντεγκληματικής Πολιτικής να πάρει πίσω την απόφασή της και να εφαρμόσει τον νόμο που παραβίασε.  “Τις τελευταίες μέρες μας υποδεικνύουν να ακολουθήσουμε μία διαδικασία που ξεφεύγει από τα όρια του νόμου”.

Στην ερώτηση γιατί ο Δ. Κουφοντίνας δεν ακολούθησε εξ αρχής της νομική οδό η Ιωάννα Κούρτοβικ απάντησε ότι όταν έγινε η μεταγωγή του τον Νοέμβριο στον Δομοκό και “ζητήθηκε η αιτιολογία, ώστε να προσβληθεί η απόφαση βάσει νόμου, δεν μας  δόθηκε το σχετικό έγγραφο. Στις 7/1 η Νικολάου μας έλεγε ότι μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και μετά λόγω covid στο Δομοκό. Κατά τη διαδικασία υπήρχε από παντού άρνηση διότι κανείς δεν αναλάμβανε την αρμοδιότητα» Δε μας δόθηκαν επί δύο μήνες οι αποφάσεις και όταν μας δόθηκαν, δεν υπήρχε κείμενο αποφάσεων. Δεν έχουμε ένα συνταγματικό δικαστήριο που να εξετάζει τις παραβιάσεις του νόμου”. Πηγή: ANT1, Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα