ΑΘΗΝΑ
13:34
|
18.05.2024
Η έκκληση του σεισμολόγου μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στη Θεσσαλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Για “πλούσια μετασεισμική ακολουθία” προειδοποιεί ο σεισμολόγος, Κώστας Παπαζάχος, αναφερόμενος στην ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και είχε μέγεθος 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι δεν πρέπει “μείνει κανείς σε παλιό σπίτι” για αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για έναν σεισμό που έγινε στο ρήγμα Τυρνάβου, το οποίο είναι πολύ γνωστό ρήγμα και βρίσκεται δυτικά από τον Τύρναβο.  “Θα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ γιατί θα υπάρξει πλούσια μετασεισμική ακολουθία και κυρίως θα πρέπει να προσέξουμε τα παλαιότερα κτίρια, τα οποία αν έχουν εμφανίσει το παραμικρό πρόβλημα δεν πρέπει να κατοικηθούν” τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος γνωστοποίησε επίσης πως το ρήγμα αυτό μπορεί να δώσει μετασεισμούς έως και 6,2 Ρίχτερ. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι τίποτα δεν αποκλείει να σπάσει ένα ανατολικότερο τμήμα του ρήγματος και να δώσει έναν μετασεισμό ισχυρό, π.χ. 5,5 Ρίχτερ που θα προκαλέσει παρόμοιες βλάβες, όπως είπε.

Αναφορικά με τα σχολεία ο κ. Παπαζάχος είπε πως “σε καμία περίπτωση” δεν πρέπει να λειτουργήσουν για κάποιες μέρες, ακόμη κι αν πρόκειται για άρτιο κτίριο.

Ο ιστότοπος “Onkarissa.gr” αναφέρει ότι ο σεισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε χωριά στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ των δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας με επίκεντρο το Δαμάσι, το Βλαχογιάννι και το Μεσοχώρι. Μάλιστα δημοσιεύει σχετικές εικόνες:

Πηγή: ΕΡΤ, Onlarissa.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Ο επικεφαλής IRNA news: Τα ανεξάρτητα ΜΜΕ να γίνουν η φωνή της Γάζας

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Κρήτη: Διάσωση 32 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα