ΑΘΗΝΑ
19:29
|
19.04.2024
Μόνο το 9% των ερωτώμενων βλέπουν την Κίνα ως συνέταιρο, το 55% να αντιμετωπίζει ως ανταγωνιστή και το 34% ως εχθρό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας στους τρείς Αμερικανούς γενικότερα και πάνω από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους βλέπουν την Κίνα ως εχθρό, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Κέντρου Ερευνών Pew.

Συγκεκριμένα, μόνο το 9% των ερωτώμενων βλέπουν την Κίνα ως συνέταιρο, το 55% να αντιμετωπίζει ως ανταγωνιστή και το 34% ως εχθρό.

Σε πολιτικό επίπεδο οι Ρεπουμπλικανοί καταγράφονται ως πιο επιθετικοί, με το 53% να διακρίνει στην περίπτωση του Πεκίνου έναν εχθρό, έναντι 34% των Δημοκρατικών. Σε ηλικιακό επίπεδο, οι Αμερικανοί άνω των 65 ετών βλέπου σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό (49%) την Κίνα ως εχθρό από ότι η ηλικιακή ομάδα 18-29 (20%).

Εκεί που συμφωνούν αμφότεροι οι ψηφοφόροι των δύο ιστορικών κομμάτων των ΗΠΑ (σε ποσοστό 72% για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και 69% για το Δημοκρατικό) είναι πως η κυβέρνησή τους πρέπει να εστιάσει στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Τέλος, οι Ρεπουμπλικάνοι είναι θετικότεροι στην υιοθέτηση μιας πιο σκληρής στάσης της Ουάσιγκτον έναντι του Πεκίνου, με το 73% να απαντά πως απαιτείται περισσότερη πυγμή, έναντι μόλις 37% των ερωτώμενων που αυτοπροσδιορίζονται ως Δημοκρατικοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα