ΑΘΗΝΑ
04:41
|
16.04.2021
Πάνω από τους μισές δολοφονίες διαπράχθησαν στις πολιτείες Οατσάκα, Βερακρούζ, Μορέλος, Μπάχα Καλιφόρνια, Χαλίσκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Υπουργείο Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας του Μεξικού ανακοίνωσε σήμερα (4/3) πως τουλάχιστον 64 πολιτικοί έχουν δολοφονηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 και ενόψει των πολιτειακών και κοινοβουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο και Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

«Το οργανωμένο έγκλημα επηρέασε το Μεξικό εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν περιοχές όπου οι εγκληματικές συμμορίες εξακολουθούν να επιδιώκουν να αποφασίσουν για τους υποψηφίους μέσω εκστρατειών φόβου», δήλωσε η αρμόδια υπουργός, Ρόζα Ροντρίγκεζ.

«Με λιγότερο από τέσσερις μήνες να απομένουν έως τις εκλογές θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας να εμποδίσουμε εγκληματικές ομάδες να εδραιώσουν την πολιτική τους επιρροή.», συμπλήρωσε η Ροντρίγκεζ.

Πάνω από τους μισές δολοφονίες διαπράχθησαν στις πολιτείες Οατσάκα, Βερακρούζ, Μορέλος, Μπάχα Καλιφόρνια, Χαλίσκο.

Όλα τα μέχρι τώρα τα δημοσκοπικά ευρήματα, σε επίπεδο τόσο πολιτειακών όσο και κοινοβουλευτικών εκλογών, το κυβερνών κεντροαριστερό κόμμα MORENA προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι των υπολοίπων κομμάτων.

Δέον να σημειωθεί πως η ανάδειξη του κεντροαριστερού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ στον προεδρικό θώκο το 2018 συνοδεύτηκε από την δέσμευση πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για πάταξη της εγκληματικότητας, υπόσχεση που όμως δεν φαίνεται να τηρείται αν αναλογιστεί κανείς πως οι δείκτες εγκληματικότητας είναι για τα δύο περασμένα έτη οι χειρότεροι από το 1997.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για τη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου περιμένει το ΚΙΝΑΛ

Θέλει και λίγο σόου το στραπάτσο

ΣΥΡΙΖΑ: Ορθή η κίνηση Δένδια αλλά δεν αναπληρώνει το κενό στρατηγικής

Ά. Γεωργιάδης: Όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δωρίζει το όνομα Μακεδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα