ΑΘΗΝΑ
23:17
|
18.04.2024
Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή στην πόλη Μπιγκόνα και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρές είναι οι συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης στην Σενεγάλη, μία μέρα μετά την σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ουσμάν Σόνκο για διατάραξη της δημόσιας τάξης, και ενώ ο ίδιος κατευθυνόταν σε δικαστήριο όπου θα υπερασπιζόταν τον εαυτό του έναντι κατηγοριών για βιασμό.

Στις διαδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα σε όλη την επικράτεια της αφρικανικής χώρας, ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή στην πόλη Μπιγκόνα και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Οι κατηγορίες κατά του Σόνκο για βιασμό ήρθαν στην επιφάνεια έναν μήνα πριν, με το κόμμα του πρώην προεδρικού υποψηφίου στις εκλογές του 2019 να καταγγέλλει πλεκτάνη εις βάρος του με ιθύνοντα νου τον από το 2012 πρόεδρο της χώρας, Μάκι Σαλ, ώστε να παρεμποδιστεί η κάθοδός του στις εκλογές του 2024.

Ο Σόνκο, που στις εκλογές του 2019 ήλθε τρίτος σε ψήφους, θεωρείται δημοφιλής στους νεότερους ψηφοφόρους και η σκληρή αντιπαράθεσή του με τον Σαλ θεωρείται πως αντανακλά την διαμάχη ανάμεσα στην παλιά και νέα πολιτική ελίτ της αφρικανικής χώρας.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα