ΑΘΗΝΑ
18:34
|
25.04.2024
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του kosmodromio ο απεργός πείνας Δ. Κουφοντίνας επείσθη τελικά να δεχθεί ενυδάτωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει σημειωθεί περαιτέρω επιδείνωση στη υγεία του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας δήλωσαν στην οικογένειά του ότι από σήμερα το πρωί δεν λειτουργούν τα νεφρά του.

Με ανακοίνωσή του ο διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ότι “ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της”, κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουν γίνει ενέργειες χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ασθενούς;

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του kosmodromio ο απεργός πείνας Δ. Κουφοντίνας επείσθη τελικά να δεχθεί ενυδάτωση.

Την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει την εκδικητική πολιτική απέναντι στο δίκαιο αίτημα του κρατουμένου και την ώρα που το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας συζητά το αίτημα Κούρτοβικ και Σοφού για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, ήδη ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει υποστεί νεφρική ανεπάρκεια.

Την σοβαρή κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα επιβεβαίωσε νωρίτερα στο kosmodromio, ο γιατρός της επιλογής του, ο οποίος όπως ανέφερε ενημερώθηκε για τον κίνδυνο νεφρικής ανεπάρκειας του απεργού πείνας και δίψας από τους γιατρούς του νοσοκομείου Λαμίας.

“Ο κρατούμενος αυτή τη στιγμή αρνείται να λάβει ορό. Αν δεν λάβει ορό, οι συνέπειες θα είναι πολύ άσχημες. Ζητήσαμε να επιτραπεί η επίσκεψη των δικών του γιατρών, που είναι οι μόνοι που μπορούν να τον πείσουν. Όμως ο διευθυντής του νοσοκομείου αρνείται να επικοινωνήσει μαζί μας” είπε το πρωί της Παρασκευής η  Ιωάννα Κούρτοβικ στο zougla.gr.

“Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Ο καθένας ας αναλάβει τις συνέπειες των αποφάσεών του” κατέληξε η συνήγορος του Δ. Κουφοντίνα.

Yπενθυμίζεται, ότι μετά την απόρριψη του αιτήματος αναβολής (ή διακοπής) της ποινής, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, σήμερα εξετάζεται το αίτημα μεταγωγής στον Κορυδαλλό του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα” διεμήνυσε ο απεργός πείνας και δίψας Δημήτρης Κουφοντίνας από τη ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, μετά την απόρριψη του αιτήματος αναβολής της ποινής του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Λαλαούνη ζητά ο εισαγγελέας

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα