ΑΘΗΝΑ
14:55
|
26.04.2024
Το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου έκρινε αθώα την αναισθησιολόγο που κατηγορούταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου έκρινε αθώα την αναισθησιολόγο που κατηγορούταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που άφησε την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.

Πεντέμισι χρόνια μετά το θάνατο της 4χρονης, ο Πρόεδρος του δικαστηρίου ανέλυσε εκτενώς τα θέματατα ζητήματα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο αλλά και αυτά που ανέκυψαν διαρκούσης της ακροαματικής διαδικασίας για να τεκμηριώσει το σκεπτικό της απόφασης.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Εισαγγελέας της έδρας ο οποίος επέμεινε στην ενοχή της κατηγορουμένης και αμέσως μετά τοποθετήθηκαν οι συνήγοροι των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε η εξέταση των τριών πραγματογνωμόνων οι οποίοι είχαν απαντήσει εγγράφως στα ερωτήματα του δικαστηρίου, ωστόσο κλήθηκαν να εξεταστούν προκειμένου να απαντήσουν σε νέες ερωτήσεις και να δώσουν διευκρινήσεις. Οι τοποθετήσεις τους πάντως προσέγγιζαν τις θέσεις της πλευράς της κατηγορουμένης αναισθησιολόγου.

Στην κατάθεσή της η αναισθησιολόγος είχε εκφράσει τη θλίψη της, λέγοντας ότι βίωσε έντονα συναισθηματικά κατά τη διάρκεια του περιστατικού και διαβεβαιώνοντας ότι κατέβαλε το σύνολο των δυνάμεων της, ψυχικών, γνωσιακών, ανθρωπίνων, για να σώσει την 4χρονη από την σπάνια επιπλοκή που εμφανίστηκε στη διαδικασία ενός καθημερινού χειρουργείου.

Ο κ. Παρασκάκης είχε δηλώσει “πάρα πολύ θυμωμένος που ορίστηκαν πραγματογνώμονες, οι οποίοι είναι από το ίδιο εργασιακό περιβάλλον της κατηγορούμενης”, ενώ έδειξε να προσβάλλεται ιδιαίτερα για το γεγονός ότι η κατηγορουμένη αντιμετωπίζεται από τους συνηγόρους της “σαν να έχει δικαιωθεί ήδη”. Τόνισε επίσης ότι η κατηγορούμενη βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, μία θέση στην οποία θα έπρεπε να βρίσκεται η κόρη του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα