ΑΘΗΝΑ
03:06
|
20.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα καλέσει τον Tούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «κάποια στιγμή» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα καλέσει τον Tούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «κάποια στιγμή» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Σίγουρα ο πρόεδρος έχει πολλούς παγκόσμιους ηγέτες που πρέπει ακόμη να καλέσει και θα το κάνει τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» δήλωσε η Τζεν Ψάκη, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε το προηγούμενο διάστημα συνομιλίες με τους ηγέτες του Καναδά, του Μεξικού, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Κίνας, της Ρωσίας, του Ηνωμένου Βασίλειο και της Γαλλίας.

Σημειώνεται πως αυτή την εβδομάδα περισσότερα από 170 μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου ζήτησαν από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, να διασφαλίσει ότι η Τουρκία θα σταθεί υπόλογη για την «κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και τη «δημοκρατική οπισθοδρόμηση».

Η διακομματική επιστολή καλούσε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας να προσαρμόσει τη σχέση της Ουάσιγκτον με την Τουρκία αναλόγως με τη συμπεριφορά που θα επιδείξει ο τούρκος πρόεδρος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα