ΑΘΗΝΑ
18:44
|
26.04.2024
Επιχειρήσεις θα λάβουν 3.000 ευρώ, ενώ κάθε εργαζόμενος θα λάβει 1.000 ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του λιανικού εμπορίου που έχουν πληγεί και πλήττονται από το λοκντάουν.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιδοτήσει επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, οι οποίες έμειναν κλειστές την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, λόγω λοκντάουν. Υποστήριξε πως κάθε επιχείρηση θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση ύψους 3.000 ευρώ και ο κάθε εργαζόμενος 1.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση υπεγράφη χθες από το υπουργείο Ανάπτυξης και προχωράει η διαδικασία, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να δημοσιευτεί η πρόσκληση του προγράμματος. “Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away. Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό λοκντάουν”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε, “θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση – όχι επιστρεπτέα προκαταβολή ή δάνειο – 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση».

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύνταξη Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Δυτική Αθήνα, ο κ. Γεωργιάδης είπε μετατίθεται για μετά την πανδημία η συζήτηση για την υλοποίησή της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα