ΑΘΗΝΑ
17:17
|
21.05.2024
Το δυστύχημα σημειώθηκε λόγω των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, γνωστοποίησε σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 11 ανήλθαν οι νεκροί της συντριβής στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Τουρκία τύπου AS532 Cougar που συνετρίβη το απόγευμα στην περιοχή Τατβάν της ανατολικής Τουρκίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λόγω των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, γνωστοποίησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

“Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και τις μαρτυρίες, το δυστύχημα σημειώθηκε εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών”, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, διευκρινίζοντας ότι η ακριβής αιτία του δυστυχήματος δεν μπορεί να ανακοινωθεί παρά μόνον έπειτα από “λεπτομερή έρευνα”.

Ο στρατηγός Οσμάν Ερμπάς, ο οποίος διοικεί το όγδοο σώμα του τουρκικού στρατού, περιλαμβάνεται μεταξύ των νεκρών από το δυστύχημα που σημειώθηκε στην περιφέρεια Μπιτλίς (νοτιοανατολική Τουρκία).

Την ίδια ώρα, δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Οι Αρχές εντόπισαν το σημείο της συντριβής με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αναγνωριστικού αεροπλάνου και ενός ελικοπτέρου.

Όπως φαίνεται από εικόνες που μετάδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, η περιοχή της συντριβής ήταν καλυμμένη με πυκνή ομίχλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το ελικόπτερο απογειώθηκε από την πόλη Μπινγκιόλ λίγο πριν από τις 13:00 (ώρα Ελλάδας) για να μεταβεί στην Τατβάν και μισή ώρα αργότερα εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ.

“Ο πόνος μας είναι μεγάλος”, δήλωσε χθες, Πέμπτη, το βράδυ ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να τελεστούν οι κηδείες των στρατιωτικών, με τη συμμετοχή του Τούρκου προέδρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»: Η λαμαρίνα όλα τα σβήνει και το πόρισμα πουθενά

Παπαϊωάννου: Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Βασανιστήρια σε Παλαιστίνιους σε ισραηλινά νοσοκομεία καταγγέλλουν γιατροί

Με λευχαιμία διαγνώστηκε η Άσμα Άσαντ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα