ΑΘΗΝΑ
13:34
|
19.04.2024
Διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία κατά των συνεχιζόμενων λοκντάουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες διαδηλωτές έχουν καταλάβει το Θέατρο Οντεόν στο Παρίσι στο πλαίσιο των πανεθνικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά του συνεχιζόμενου λοκντάουν στους πολιτιστικούς χώρους της Γαλλίας κι ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέα πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης των παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού.

Η αστυνομία στην πρωτεύουσα της Γαλλίας έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε όλες τις εισόδους του ιστορικού θεάτρου ενώ εντός του κτιρίου βρίσκονται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες περίπου 80 άτομα. Οι διαδηλωτές έχουν απλώσει αντικυβερνητικά πανό στο θέατρο Οντεόν και αναρτούν βίντεο από την κατάληψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και στη Μασσαλία περίπου 300 άτομα από τον χώρο του Πολιτισμού πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας το απόγευμα της Πέμπτης με αίτημα να ανοίξουν τα θέατρα και άλλοι πολιτιστικοί χώροι αλλά και να παρατηθεί για ένα ακόμη χρόνο το έκτακτο επίδομα της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους του Πολιτισμού που έχουν μείνει χωρίς εισοδήματα λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν, δήλωσε ότι η κατάσταση με τη νόσο Covid-19 στη Γαλλία θα μπορούσε να βελτιωθεί τις επόμενες τέσσερις με έξι εβδομάδες καθώς εμβολιάζονται περισσότεροι πολίτες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μια σταδιακή επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Ο Βεράν δήλωσε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι η Γαλλία κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει ένα νέο εθνικό λοκντάουν, αν και η κυβέρνηση θα διατηρήσει ανοικτές όλες τις επιλογές της.

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει προς το παρόν την περιοχή του Παρισιού από το μέτρο του λοκντάουν τα σαββατοκύριακα και δεσμεύθηκε να επιταχύνει την κυκλοφορία των εμβολίων σε πάνω από 20 περιοχές υψηλού κινδύνου σε μια προσπάθεια να χαλαρώσει την πίεση στα νοσοκομεία και να αποτρέψει την επιβολή περαιτέρω περιοριστικών μέτρων.

Χθες, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε ότι περίπου το 60% των κρουσμάτων στη Γαλλία σχετίζονται με το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Αγγλία, ενώ ο Βεράν δήλωσε σήμερα ότι περίπου το 6% των περιστατικών συνδέεται με τα παραλλαγμένα στελέχη που εντοπίστηκαν στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.

Η Γαλλία κατέγραψε χθες 25.279 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των περιστατικών σε 3,84 εκατ., καθώς και 293 θανάτους, με το σύνολό τους να φθάνει πλέον τους 87.835.

Με πληροφορίες από RT News, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα