ΑΘΗΝΑ
06:56
|
27.04.2024
Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 6.040 νέα κρούσματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 6.040 νέα κρούσματα, τα οποία καταγράφουν ελαφρά αύξηση από τα 5.947 που ανακοινώθηκαν χθες, Παρασκευή.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 ανέρχεται σε 21.796.278 συνολικά.

Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης 158 θανάτους που επήλθαν μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση των ασθενών με COVID-19, αριθμός που σημειώνει πτώση σε σχέση με τους 236 θανάτους την Παρασκευή.

Ιταλία: Ανησυχούν οι ειδικοί – 23.641 κρούσματα κορονοϊού, 307 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Τα μέλη της ειδικής επιτροπής επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Ντράγκι εξέφρασαν σήμερα έντονη ανησυχία για την αύξηση των μολύνσεων και πρόσθεσαν ότι θεωρούν πως πρέπει να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας «περιορίζοντας τις διαπροσωπικές σχέσεις, όπως και την δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών».

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 23.641 περιστατικά κορονοϊού και 307 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 355.024 διαγνωστικά τεστ, το 6,6% από τα οποία ήταν θετικό στην Covid-19.

Χθες τα κρούσματα ήταν 24.036, με 297 νεκρούς. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα νοσηλεύονται 50 περισσότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 327 περισσότεροι. Από την αρχή της πανδημίας της Covid-19, στην χώρα έχουν χάσει την ζωή τους 99.578 άνθρωποι.

Παρίσι: Η αστυνομία εκκένωσε τις όχθες του Σηκουάνα – Δεν τηρείτο η κοινωνική αποστασιοποίηση

Η γαλλική αστυνομία εκκένωσε σήμερα τις όχθες του ποταμού Σηκουάνα στο κέντρο του Παρισιού λόγω των ανησυχιών ότι οι άνθρωποι πλησιάζουν πολύ κοντά ο ένας τον άλλον και δεν τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού.

Εκατοντάδες άνθρωποι κλήθηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή — που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για βόλτα και πικνίκ τις ηλιόλουστες μέρες — και οι αστυνομικοί απέκλεισαν τις όχθες του ποταμού για το υπόλοιπο της ημέρας.

“Η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν τηρείται”, ειδοποιούσε η αστυνομία μέσω μεγαφώνου.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει αποφύγει να θέσει ξανά την πρωτεύουσα και τη γύρω περιοχή σε καραντίνα παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τον αυξανόμενο αριθμό των ασθενών στα νοσοκομεία. Ωστόσο, στο Παρίσι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 23.306 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, ελαφρώς λιγότερα από τα 23.507 χθες, Παρασκευή. Καταγράφηκαν επίσης 170 νέοι θάνατοι, οι οποίοι αυξάνουν σε 88.444 το σύνολο των θανάτων από τη νόσο στη Γαλλία. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε κατά 9 και ανέρχεται σε 3.689.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα