ΑΘΗΝΑ
06:31
|
25.04.2024
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με σταυρούς και εικόνες έξω από το "ῬΙΚ"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κρατώντας πανό, εικόνες και σταυρούς, πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για το τραγούδι με τίτλο “El Diablo”, που πρόκειται να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision. Οι πολίτες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, κρατούσαν πανό που έγραφαν “αγαπάμε τον Χριστό”, “Μετάνοια, επιστροφή στον Χριστό”, “Όχι στον πονηρό”.

Υπενθυμίζεται πως το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου έχει δηλώσει πως το τραγούδι «εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί “El diablo”. Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (…) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία». «Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πρόσφατα, η Ορθόδοξη Νεολαία Κύπρου, απέστειλε ανοικτή επιστολή – υπόμνημα διαμαρτυρίας προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, σχετικά με την εκπροσώπηση της Κύπρου στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι “El diablo”. Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρεται πως «το συγκεκριμένο τραγούδι “el diablo” αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις, διακηρύττει την υποταγή του ανθρώπου στο σκότος και τον εξευτελισμό (εξ άλλου εσείς το είπαμε από μόνοι σας ότι αναφέρεται στο σύνδρομο της Στοκχόλμης) και προσβάλλει τον λαό μας».

  

 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα