ΑΘΗΝΑ
12:41
|
12.06.2026
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διακινεί στο twitter ψευδείς ειδήσεις ότι η αρχαιοελληνική γλώσσα βοηθά όσα άτομα έχουν δυσλεξία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, διακινεί στο Twitter ψευδείς ειδήσεις ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα βοηθά όσα άτομα έχουν δυσλεξία.

Ο εν λόγω αναδημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter “έρευνα” του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η οποία, βάσει του ισχυρισμού ότι τα αρχαία ελληνικά “ενεργοποιούν πολλά τμήματα του εγκεφάλου, σε σχέση με άλλες γλώσσες“, καταλήγει ότι βοηθούν όσους έχουν δυσλεξία.

Δεδομένου ότι ακόμη και τα ellinikahoaxes διαψεύδουν την ψευδοεπιστημονική έρευνα και αναφέρουν ότι “η μελέτη των αρχαίων ελληνικών ΔΕΝ αναπρογραμματίζει τον εγκέφαλο δυσλεκτικών παιδιών”, αφού “δεν αποτελούν επαρκείς αποδείξεις για τεκμηρίωση του ισχυρισμού πως η εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας έχει την οποιαδήποτε θετική επίδραση στην αντιμετώπιση της δυσλεξίας”.

Πηγή: rosa.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

138 εκατομμύρια παιδιά παγιδευμένα στην παιδική εργασία-Ένα στα 17 παιδιά σε όλον τον πλανήτη

ΠΟΕΔΗΝ: Νέα κινητοποίηση στις 17 Ιουνίου-Ζητούν ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κερατέα

Ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων προειδοποιεί ότι οι συνθήκες επιδεινώνονται σε Γάζα και Δυτική Όχθη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα