ΑΘΗΝΑ
05:54
|
01.07.2022
Οι Ινδοί αγρότες έχουν διακόψει την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο έξω από το Δελχί, στην 100η ημέρα διαμαρτυρίας τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αγρότες της Ινδίας άρχισαν να συγκεντρώνονται σήμερα (6/3), για να μπλοκάρουν έναν αυτοκινητόδρομο έξι λωρίδων έξω από το Νέο Δελχί σηματοδοτώντας την 100ή ημέρα των διαδηλώσεων κατά της απορρύθμισης των γεωργικών αγορών, προκειμένου να ασκήσουν επιπρόσθετη πίεση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Νεαροί και ηλικιωμένοι αγρότες σχημάτιζαν επί πέντε ώρες οδόφραγμα με αυτοκίνητα, φορτηγά και τρακτέρ στον αυτοκινητόδρομο, σε μια ακόμη κίνηση διαμαρτυρίας εναντίον των τριών γεωργικών νόμων που θεσπίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2020. 

Οι αγρότες πιστεύουν ότι με την εφαρμογή των συγκεκριμένων νόμων θα πληγεί ανεπανόρθωτα ο κλάδος τους, καθώς θα διευκολυνθούν οι ιδιωτικές εταιρείες. Η κυβέρνηση, η οποία ισχυρίζεται ότι οι γεωργικές μεταρρυθμίσεις θα ενισχύσουν το εισόδημα των αγροτών και πως αποτελούν απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τον τεράστιο και απαρχαιωμένο γεωργικό τομέα της χώρας, χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες ως πολιτικά υποκινούμενες. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί γύροι διαπραγματεύσεων μεταξύ ηγετών αγροτών και της κυβέρνησης απέτυχαν.

Δεκάδες χιλιάδες αγρότες από πολλές πολιτείες της Βόρειας Ινδίας έχουν στρατοπεδεύσει στα περίχωρα της πρωτεύουσας, παρά το τσουχτερό κρύο, απαιτώντας την κατάργηση των νόμων και δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να επιστρέψουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Το κίνημά τους έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον διεθνώς καθώς και την υποστήριξη πολλών, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων όπως η ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής Γκρέτα Τύνμπεργκ και η Ριάννα.

Η κυβέρνηση του Μόντι έχει επιτεθεί στους υποστηρικτές των διαδηλώσεων και κατηγορείται από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για χρήση καταπιεστικών στρατηγικών για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. «Η απάντηση των ινδικών αρχών στις διαμαρτυρίες επικεντρώθηκε στη δυσφήμιση ειρηνικών διαδηλωτών, στην παρενόχληση επικριτών της κυβέρνησης και στη δίωξη εκείνων που κατέγραφαν τα γεγονότα», δήλωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον Φεβρουάριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βενετία δεν θέλει… φειδωλούς

Νέες απαγορεύσεις ανακοινώνει η Λιθουανία για το Καλίνινγκραντ

Πυρκαγιές στην Κρήτη – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Ιράν: «Εφικτή» η πυρηνική συμφωνία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα